Οι Σκωτσέζοι αρνήθηκαν την απόσχιση με 54%, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση μετά την κάλπη

Ισχυρές ενδείξεις ότι οι Σκωτσέζοι απέρριψαν την απόσχιση από το Ηνωμένο Βασίλειο δίνει η τελευταία έγκυρη δημοσκόπηση (You Gov), τα ευρήματα της οποίας ανεβάζουν το «Οχι» στην ανεξαρτητοποίηση στο 54% έναντι 46% που συγκεντρώνει το «Ναι».

Η δημοσκόπηση του YouGov δεν έχει τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός exit poll.

Εχει όμως διεξαχθεί επί ψηφοφόρων που σήμερα προσήλθαν στις κάλπες και έτσι θεωρείται ως η τελευταία έγκυρη σφυγμομέτρηση.

Η σφυγμομέτρηση του YouGov βασίζει την πρόβλεψή της στις απαντήσεις 1.828 ατόμων αφότου αυτοί ψήφισαν. Στο δείγμα έχουν προστεθεί 800 άτομα που ψήφισαν δια της επιστολικής ψήφου.

Στο σύνολό τους, οι ίδιοι 2.628 ψηφοφόροι είχαν σφυγμομετρηθεί και νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ώστε να καταγραφεί πιθανή αλλαγή «της τελευταίας στιγμής» στη στάση τους.

Τα σημερινά ευρήματα της δημοσκόπησης, σημειώνουν οι υπέυθυνοι του YouGov, δείχνουν μία μικρή μετατόπιση της τελευταίας εβδομάδας από το «Ναι» (στην απόσχιση) στο Όχι.

Ο επικεφαλής της YouGov Πήτερ Κέλνερ σε ανάρτησή του στο Τwitter εκτιμά: «Με τον κίνδυνο να φανούμε ύστερα από μερικές ώρες γελοίοι, κατά 99% πρόκειται για έναν θρίμαβο του “Οχι’.».

Τα ποσοστά συμμετοχής στο δημοψήφισμα δεν αποκλείεται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις να αγγίξουν το 90%.

Αντιδρώντας στα συγκεκριμένα αποτελέσματα, η στερλίνα σημείωνε στη 1.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής την υψηλότερη τιμή της από τις αρχές του μήνα έναντι του δολαρίου.
Πηγή ethnos.gr

The post Οι Σκωτσέζοι αρνήθηκαν την απόσχιση με 54%, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση μετά την κάλπη appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα