«Οι πραγματικοί της γονείς ήθελαν να την ξεφορτωθούν»

Συγκίνηση στο πανελλήνιο αλλά και διεθνές ενδιαφέρον, προκαλεί η ιστορία της 4χρονης «Μαρίας» που φιλοξενείται ήδη στις σελίδες δεκάδων μέσων ενημέρωσης.

Σε δηλώσεις της (Σκάι) η δικηγόρος του ζευγαριού των Ρομά, Μαριέττα Παλάβρα ισχυρίστηκε ότι η 4χρονη Μαρία κατέληξε στα χέρια των «γονιών» της στον καταυλισμό των Φαρσάλων επειδή η «αλλοδαπή» βιολογική της μητέρα δεν είχε τα μέσα να την αναθρέψει και αναζητούσε τρόπο να την «ξεφορτωθεί», όπως επί λέξει υποστήριξε η δικηγόρος.

Η κ. Παλάβρα σημείωσε πως η «μητέρα» του κοριτσιού αποφάσισε να μεγαλώσει την 4χρονη Μαρία καθότι

τη «λυπήθηκε», και, όπως της εξήγησε, «εκεί που τάιζα πέντε στόματα αποφάσισα να ταΐζω έξι».

Η παράνομη υιοθεσία έγινε με τη διαμεσολάβηση ενός τρίτου προσώπου, το οποίο «ψάχνουμε», συνέχισε η κ. Παλάβρα, τονίζοντας παράλληλα πως οι πελάτες της ευελπιστούν πως θα εμφανιστεί η βιολογική μητέρα του παιδιού.

Ερωτηθείσα για τον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό παιδιών και οικογενειακών μερίδων που είχε το ζευγάρι, η κ. Παλάβρα εξήγησε ότι στις κοινότητες των Ρομά «γίνονται πολλά παράνομα πράγματα για τα επιδόματα του κράτους», υπογραμμίζοντας ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως η πελάτης της «έχει αρπάξει ή έχει κλέψει ένα ανήλικο παιδί».

Οι δυο «γονείς» έχουν τρεις οικογενειακές μερίδες με 14 παιδιά. Δύο μερίδες ανήκουν στη γυναίκα, και αντιστοιχούν σε 10 παιδιά, ενώ η τρίτη μερίδα, με τέσσερα παιδιά, ανήκει στον άνδρα.

Από την πλευρά του ο αστυνομικός διευθυντής της περιφέρειας Θεσσαλίας Βασίλης Χαλάτσης, τόνισε ότι το ζευγάρι των Ρομά υπέπεσε σε αντιφάσεις, ισχυριζόμενοι πρώτα ότι το αγγελούδι είναι δικό τους, μετά είπαν ότι το βρήκαν σε σούπερ μάρκετ μετά ότι το πήραν από κάποιον αλλοδαπό.

«Δεν ξέρουμε αν έχει γεννηθεί εδώ και αν έχει βαπτιστεί εδώ, μπορεί να έχει έρθει από άλλη χώρα το παιδί. Ζητήσαμε να αποσταλεί το DNA του παιδιού σε άλλες χώρες για να υπάρξει ταυτοποίηση» σημείωσε ο αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας.

Ενδιαφέρον από Σαμαρά

Εν τω μεταξύ με τον Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού», επικοινώνησε με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Ο κ. Βρούτσης δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο Εργασίας θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια για την υποστήριξη του ανήλικου κοριτσιού.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα