Οι φαύλοι παραμένουν πάντα φαύλοι

email αναγνώστη

Διασκευάζοντας τον Αίσωπο 3
Με αφορμή τα δημοσιεύματα περί «βρώμικου ’16» και όσα έγιναν στη Βουλή σχετικά με το θέμα της Δικαιοσύνης, άλλη μία ιστοριούλα από τον Αίσωπο, ελαφρώς προσαρμοσμένη στο σήμερα και στα καθ’ ημάς. Απολαύστε την!

Ήταν μια φορά ένα νεαρό πρόβατο που πήγε στο ποτάμι να ξεδιψάσει. Είχε ήδη πιει δυο-τρεις γουλιές όταν άκουσε πίσω του βήματα. Γύρισε τότε το κεφάλι του και είδε έναν γέρο λύκο να το κοιτάζει με μοχθηρία.

«Τι πράγματα είναι αυτά;» είπε στο πρόβατο.

«Έτσι όπως πίνεις λερώνεις το ποτάμι και δεν μπορούν να πιουν τα άλλα ζώα. Πρέπει να σε φάω!».

Το πρόβατο τον αναγνώρισε. Ήταν πολύ γέρος, το τρίχωμά του είχε σχεδόν εξαφανιστεί και κινείτο με δυσκολία. Το βλέμμα του όμως έδειχνε πως είχε όρεξη και πως ήθελε πάση θυσία να το φάει.

«Δεν μπορείς εσύ σήμερα, εν έτει 2016, να λερώνεις το ποτάμι! Τα ίδια είχαν γίνει και το 1989, και τότε είδαμε και πάθαμε για να το καθαρίσουμε!» συνέχισε ο λύκος.

«Μα εγώ είμαι πολύ προσεκτικός» είπε το πρόβατο. «Πίνω σιγά-σιγά και φροντίζω να μη σηκώνω λάσπη και να μη βρωμίζω το ποτάμι. Νομίζω πως ψάχνεις δικαιολογίες για να τσακώνεσαι με τα ζώα του δάσους και δεν νοιάζεσαι πραγματικά για το ποτάμι. Όλοι λένε πως είσαι κακότροπος και στήνεις συνέχεια ίντριγκες και καβγάδες με όλα τα ζώα. Και συχνά τα τρως…

»Όσο για το ’89 που λες, εγώ τότε δεν είχα καμία συμμετοχή. Λένε μάλιστα πως εσύ τότε είχες παίξει κάποιον ρόλο. Εγώ τι σχέση θα μπορούσα να έχω; Τότε πήγαινα Β’ Λυκείου…».

Για μια στιγμή ο γερόλυκος φάνηκε να πείθεται από τα λόγια του προβάτου. Αμέσως μετά όμως άλλαξε στάση:
«Κοίτα, παραδέχομαι πως είσαι πολύ έξυπνος και πως έχεις εξαιρετικά επιχειρήματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως εγώ θα μείνω νηστικός!».

Και μ’ ένα σάλτο βρέθηκε κοντά στο πρόβατο και το κατασπάραξε.

Ο μύθος μάς διδάσκει πως οι φύσει φαύλοι άνθρωποι ενεργούν πάντα σύμφωνα με τον χαρακτήρα τους και όχι λαμβάνοντας υπόψη τους τα πραγματικά δεδομένα. Οδηγός τους είναι η πρόθεσή τους να κάνουν το κακό και να προκαλέσουν αναταραχή και ανακατωσούρα.

Κώστας Τσώλης
Δημοσιογράφος

The post Οι φαύλοι παραμένουν πάντα φαύλοι appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα