Οι Ευρωπαίοι θέλουν Μια Γερμανία στην Ευρώπη, Για την Ευρώπη!..

΄΄Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ της Ευρωπαϊκής Ένωσης;΄΄ ή ΄΄ Η Ευρωπαϊκή Ένωση της Γερμανίας;΄΄ Στο λογοπαίγνιο αυτό οδηγούν επί ένα και περισσότερο χρόνο οι προετοιμασίες των αυριανών εκλογών. Αναλύσεις, άρθρα, σχόλια, δηλώσεις, συνεντεύξεις, χωρίς τέλος, που έχουν προκαλέσει το ΄΄ντόμινο΄΄ της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη.

Επίκεντρο η Γερμανία. Και αν θέλετε πιο συγκεκριμένα, η Άνγκελα Μέρκελ, και ο Σόϊμπλε σε πρώτο πλάνο,

με τον Στάϊνμπρουκ να απαντά και να ΄΄δηλώνει΄΄ ως δευτεραγωνιστής από την σοσιαλιστική αντιπολίτευση και με τα Μέσα Επικοινωνίας να παίζουν το κεντρικό ρυθμιστή! Όχι όμως τόσο για τους Γερμανούς πολίτες και τις επικείμενες εκλογικές τους αποφάσεις, όσο για τις χώρες της ΕΕ και ειδικότερα τους λαούς του δοκιμαζόμενου Νότου!

• ΟΤΑΝ όμως έφθανε ο γενικός απολογισμός και ο ….τελικός λογαριασμός, πριν από ένα μήνα των εκλογών η Γερμανία, μετρούσε περίπου 70-90 δις ευρώ κέρδη που σε μεγάλο βαθμό προερχόντουσαν από την κρίση των χωρών του Νότου: Πορτογαλία, Ισπανία, Ελλάδα, Κύπρο αλλά και την Ιρλανδία, την Ουγγαρία και πρόσφατα την Ιταλία που μετρούν τώρα τις ΄΄πληγές΄΄ τους με την Γαλλία της μετά Σαρκοζί εποχής να απομονώνεται και να χάνεται η συμμαχία του περίφημου Γερμανο-γαλλικού άξονα!

• Έτσι φθάσαμε στην εποχή της μονοκρατορίας της Γερμανίας, με την ψευδαίσθηση ότι ΄΄τα πάντα εξαρτώνται από το αποτέλεσμα των εκλογών΄΄.

Από που προκύπτει όμως αυτό το συμπέρασμα και είναι κυρίαρχο σημείο αναφοράς σε όλες τις κυβερνήσεις της ΕΕ;

Συμπεράσματα:

1. Από τους πίνακες των στατιστικών υπηρεσιών της ΕΕ;

2. Από τους αριθμούς και τα ποσοστά ανεργίας;

3. Aπό τους ρυθμούς ανάπτυξης;

4. Aπό το ποσοστό του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος;

Και μια σειρά άλλων αριθμών που προβάλλονται ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες του προεκλογικού αγώνα των κομμάτων;

• ΑΥΤΗ όμως είναι η αλήθεια;

• ΑΥΤΑ είναι τα νούμερα που απεικονίζουν το μέλλον της Γερμανίας; Κυρίως όμως, το μέλλον και την πορεία της ΕΕ;

• ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ναι! Ρεαλιστικά όμως διαφορετικά είναι τα όπλα των Γερμανών.

Είναι όλα όσα δημιούργησαν με στρατηγική, βασισμένη στην παράδοση μεγάλων οικονομολόγων και στατιστικολόγων.

Την διορατικότητα και την ιδιαιτερότητα των πολιτών και των πολιτικών κομμάτων κυρίως να μην ξεχνούν ποτέ τη φράση ΄΄η Γερμανία πάνω από όλους και όλα!΄΄.

• Το να έχουν επιτύχει οι Γερμανοί ώστε η γλώσσα τους να είναι μια από τις τρεις επίσημες που έγγραφα και κείμενα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της ΕΕ (οι άλλες δυο είναι τα αγγλικά και τα γαλλικά) μεταφράζονται στην συνέχεια και στις υπόλοιπες 20 από τις 23 γλώσσες –θεωρείται φυσικό.

• Γιατί η Γερμανία είναι από τις ιδρυτικές χώρες της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας (ΕΟΚ).

• ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ όμως εξίσου σημαντικό το γεγονός ότι:

1. Έχει στην ΕΕ και το ΕΚ τους περισσότερους υπαλλήλους;

2. Kαλύπτει τα σπουδαιότερα πόστα σε Eπιτροπές και Γενικές Διευθύνσεις;

3. Ότι διαθέτει σύμφωνα με τον κανονισμό και τις δομές της ΕΕ το μεγαλύτερο αριθμό Ευρωβουλευτών;

4. Ότι σημαντικές οδηγίες και εκθέσεις κατανέμονται και τις αναλαμβάνουν Γερμανοί, άξιοι και κατά γενική ομολογία Ευρωβουλευτές;

5. Ότι, τελευταία δυο από τους πιο καταξιωμένους αναμφισβήτητα Ευρωβουλευτές, όπως ο Χάνς Γκέρντ Πέττερινγκ και ο Μάρτιν Σούλτς, έγιναν Πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου;

Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε και άλλα αναλυτικά παραδείγματα που καταδεικνύουν την ισχύ και την διείσδυση της γερμανικής κυριαρχίας στην ΕΕ. Πέραν της οικονομικής φυσικά.

Καθώς γίνεται, ολοένα και πιο σαφές το τεράστιο ενδιαφέρον για τις γερμανικές εκλογές που προσδίδουν οι Ευρωπαίοι.

Με ένα ακόμα σημαντικό σημείο:

Δηλαδή πόσο πιο κοντά βρίσκεται η επιθυμία πολλών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αναδειχθεί από τις κάλπες μια κυβέρνηση που θα φέρει την σφραγίδα ΄΄Μιας Γερμανίας στην Ευρώπη! Για την Ευρώπη!

Άρθρο του Μανώλη Μαυρομμάτη
Δημοσιογράφου- πρ. Ευρωβουλευτή ΝΔ

Keywords
Τυχαία Θέματα