Οδύσσεια για 6χρονο κοριτσάκι

Τη δική του «οδύσσεια» έζησε ένα εξάχρονο κοριτσάκι στη θαλάσσια περιοχή έξω από την Κορώνη. Με τον 50χρονο πατέρα του είχαν βγει να κάνουν βόλτα με το φουσκωτό τους σκάφος.

Για άγνωστους λόγους, ο πατέρας βρέθηκε ξαφνικά στη θάλασσα και πνίγηκε μπροστά στα μάτια της ανήλικης κόρης του. Η μικρή έμεινε για τουλάχιστον δύο ώρες πάνω στο φουσκωτό, προσπαθώντας να οδηγήσει το σκάφος στη στεριά. Τραγική ειρωνεία είναι ότι το κοριτσάκι πριν από περίπου 9 μήνες είχε χάσει και τη μητέρα του…

Ολα ξεκίνησαν

όταν το απόγευμα του Σαββάτου η Λιμενική Αρχή Κορώνης ειδοποιήθηκε για πτώμα άγνωστου άνδρα που εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της θέσης Περούλια, πολύ κοντά στο Χαρακοπιό, από διερχόμενο σκάφος. Η σορός αναγνωρίστηκε από συγγενείς του και μεταφέρθηκε στο Γ. Ν. Καλαμάτας για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Αμεση ήταν η κινητοποίηση των αξιωματικών του Λιμενικού, που ενημερώθηκαν ότι ο 50χρονος άνδρας είχε αποπλεύσει νωρίτερα με το φουσκωτό του σκάφος, στο οποίο επέβαινε με την ανήλικη κόρη του.

Στην περιοχή έσπευσε πλωτό περιπολικό της Ακτοφυλακής, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκαν όλα τα παραπλέοντα σκάφη για συνδρομή στις έρευνες. Υστερα από έρευνες, οι λουόμενοι στην παραλία της Αγίας Τριάδας Κορώνης είδαν στα βαθιά ένα φουσκωτό με ένα κορίτσι μέσα, που φώναζε για βοήθεια. Ειδοποίησαν το Λιμενικό που έφτασε στο σκάφος και πήρε υπό την προστασία του το κορίτσι.

Το 6χρονο ήταν καλά στην υγεία του, αλλά είχε υποστεί σοκ από όσα είχε ζήσει. Για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Οπως έγινε γνωστό, το παιδί που είδε μπροστά στα μάτια του τον πατέρα του να πνίγεται, κατάλαβε πως κάτι κακό συνέβαινε και άρχισε να φωνάζει για βοήθεια όσους βρίσκονταν κοντά και μπορούσαν να το ακούσουν. Η μικρή έμεινε για τουλάχιστον δύο ώρες ολομόναχη και τρομαγμένη στο ακυβέρνητο φουσκωτό σκάφος. Δεν το έβαλε κάτω όμως και με την επιμονή της κατάφερε να φτάσει σώα στη στεριά…

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κορώνης, ενώ η νεκροψία στο άψυχο σώμα του 50χρονου αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας.

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Μεσσηνίας από το γεγονός. Πρόκειται για τον δεύτερο πνιγμό που σημειώθηκε τις τελευταίες τρεις μέρες στην περιοχή.
Πηγή Έθνος

The post Οδύσσεια για 6χρονο κοριτσάκι appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα