Ο ΣΥΡΙΖΑ αποκλείει τα ΜΜΕ των συνιστωσών – Εξοργισμένη η Γεννηματά με την Σπυράκη

Φασαρία στο MEGA για το «δολοφονικό» video

Του Νίκου Νικητέα από τη στήλη «Media windows»

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν στην Κουμουνδούρου για την σύσταση εταιρίας που θα ενσωματώνει όλα τα ΜΜΕ του κόμματος. Συγκεκριμένα, η εταιρική «ομπρέλα» θα περιλαμβάνει την εφημερίδα «Αυγή», τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και το διαδικτυακό portal, «Left.gr». Επικεφαλής του εταιρικού σχήματος θα τεθεί ο πρώην δημοσιογράφος, Βασίλης Μουλόπουλος, ενώ το ΔΣ θα απαρτίζεται από τους εκλεγμένους εκπροσώπους του κάθε Μέσου.

Αντιδράσεις όμως αναμένεται να προκαλέσει η ειλημμένη απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να αποκλείσει από το νέο εταιρικό σχήμα τα έντυπα των πρώην συνιστωσών του κόμματος! Για παράδειγμα οι εφημερίδες, «Η Εποχή» και «Δρόμος της Αριστεράς» δεν θα ενταχθούν στην εταιρική «ομπρέλα», για να μην επιβαρυνθεί οικονομικά το νέο σχήμα. Για αυτό και αναζητείται ένα εύσχημο πρόσχημα, προκειμένου η απόφαση να πλασαριστεί επικοινωνιακά!

Κόψιμο των χρημάτων και απαγορευτικό για νέες προσλήψεις επιβλήθηκε και στον επικεφαλής του ραδιοφώνου «Στο Κόκκινο», Κώστα Αρβανίτη που μέσα σε ελάχιστο χρόνο – με τις επιλογές του – επιβάρυνε σημαντικά τον προϋπολογισμό.

Φασαρία προκάλεσε στο MEGA η προβολή του βίντεο της φρικτής δολοφονίας των δυο Χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο. Αρχικά, αποτυπώθηκε με την απόφαση να προβληθεί το υλικό στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού χωρίς να καλυφθούν τα πρόσωπα των θυμάτων, αλλά και με τη συνεχή επανάληψη (7 φορές) του βίντεο, κατά απαίτηση του Γιάννη Πρετεντέρη. Στη συνέχεια, με την αναθεώρηση της αρχικής απόφασης και την κάλυψη των προσώπων στο νυχτερινό δελτίο ειδήσεων. Ώσπου να δαιμονοποιηθεί οριστικά και να βρεθεί στο πυρ το εξώτερον την επόμενη ημέρα!

Δύσκολη όμως η εβδομάδα που διανύθηκε για το μεγάλο κανάλι, αφού την ένταση μετά την προβολή του βίντεο, ακολούθησε η οργή της αναπληρώτριας υπουργού Αμύνης, Φώφης Γεννηματά! Αιτία; Το ρεπορτάζ (την ίδια ημέρα) της Μαρίας Σπυράκη για την «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΕ».

Με «πόλεμο» δημοσιευμάτων μεταξύ των συγκροτημάτων Τύπου της επιρροής του κάθε καναλιού, συνεχίζεται η πρωινή τηλεοπτική κόντρα, Λιάγκα – Σκορδά και Κωστόπουλου – Μπαλατσινού! Ο ανταγωνισμός των δύο πλευρών μεταφέρεται κάθε εβδομάδα στις εφημερίδες και τα περιοδικά που ελέγχει ο κάθε σταθμός, κατηγορώντας ο ένας τον άλλον για «διατεταγμένη υπηρεσία»!

Αντίθετα, ηρεμία και ικανοποίηση επικρατεί στον ALPHA από τις επιδόσεις του νέου προγράμματος του καναλιού. Μοναδική παραφωνία το βραδινό show του Νίκου Μουτσινά που έχει προβληματίσει για την τύχη του τα στελέχη του καναλιού!

Keywords
Τυχαία Θέματα