Ο Ψυχάρης δεν πλήρωσε πάλι και η ΕΣΗΕΑ απειλεί με εισαγγελέα!

Βάλε λεφτά λένε οι τράπεζες, δεν βάζω ούτε ευρώ λέει εκείνος

Σοκ περίμενε σήμερα τους εργαζομένους του ΔΟΛ όταν το πρωί διαπίστωσαν ότι δεν είχε μπει στους λογαριασμούς τους η μισθοδοσία την οποία είχε υποσχεθεί η διοίκηση να δώσει σήμερα. Το σοκ ήταν διπλό για εκείνους που είχαν αντισταθεί σθεναρά στην απόφαση της

γενικής συνέλευσης για έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων και ζήτησαν να γίνει νέα συνέλευση στην οποία ζήτησαν επιμόνως να δοθεί άλλη μια παράταση και ευκαιρία στον Ψυχάρη θεωρώντας ειλικρινή την τελευταία του υπόσχεση για πληρωμή ενός μισθού σήμερα. Οπως είναι ευνόητο ο Ψυχάρης τους άδειασε εντελώς αυτούς τους ανθρώπους και είναι κρίμα.

Κατά τα λοιπά με ανακοίνωση το λογιστήριο έκανε γνωστό ότι θα έμπαινε το μεσημέρι στους λογαριασμούς των εργαζομένων ένα έναντι λόγω τραπεζικών δυσκολιών (βλ.δέσμευση λογαριασμών) και την επόμενη εβδομάδα άλλο ένα. Κανονικά μετά από αυτή την εξέλιξη και σύμφωνα με την απόφαση της τελευταίας συνέλευσης στον ΔΟΛ έπρεπε αυτόματα σήμερα το πρωί να σταματήσουν άπαντες να εργάζονται και να ξεκινήσει απεργία. Ομως δεν υπήρξε καμία κινητοποίηση ούτε από τους εκπροσώπους, ούτε από την ΕΣΗΕΑ και τελικά το βράδυ η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι θα προσφύγει στον εισαγγελέα εναντίον του Ψυχάρη, ενώ οι εκπρόσωποι εργαζομένων εξέδωσαν και αυτοί ανακοίνωση ότι την επόμενη εβδομάδα θα συζητήσουν με τα σωματεία για κινητοποιήσεις.

«Μπορεί η επίκληση εισαγγελέα να ακούγεται επιθετική και εντυπωσιακή κίνηση αλλά επί της ουσίας δεν λέει κάτι. ΟΚ θα υποβληθεί κάποια μήνυση και κάποτε στο μακρινό μέλλον αν επιμείνει σε αυτή τη μήνυση η ΕΣΗΕΑ και αν υπάρχει ΔΟΛ και αν και αν και αν θα εκδικαστεί. Αν η ΕΣΗΕΑ ήθελε πραγματικά να επέμβει δεν είχε παρά να σπεύσει αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι δεν μπήκαν λεφτά στους λογαριασμούς και να εφαρμόσει την απόφαση της συνέλευσης, δηλαδή να πει σε όσους ήταν εντός κτιρίου να βγουν και να κηρύξει αρχικά σταση και μετά απεργία. Το πολύ πολύ να έβγαινε παράνομη. Και τι έγινε η πρώτη ή τελευταία φορά που μια απεργία βγαίνει παράνομη; Ας εμπόδιζε σήμερα η ΕΣΗΕΑ το κλείσιμο του Βήματος και ας έβγαινε μετά παράνομη» μας δήλωσε συνδικαλιστής που γνωρίζει πολύ καλά το παρασκήνιο των τελευταίων εξελίξεων και μας έχει αναφέρει και πολύ σημαντικές λεπτομέρειες για το τι συνέβη τα τελευταία 24ωρα, αλλά δεν θέλουμε να ρίξουμε λάδι στη φωτιά που καίει αυτή τη στιγμή στον ΔΟΛ, αφού προέχει να βρεθεί άμεσα μια λύση και να πάρουν άμεσα οι εργαζόμενοι τόσο το μισθό που έχει υποσχεθεί η διοίκηση όσο και τα οφειλόμενα τους.

Οσον αφορά τα της τραπεζικής διαπραγμάτευσης οι δικές μας πληροφορίες είναι ότι τράπεζες άκουσαν τη δήλωση Ψυχάρη ότι προτίθεται να βάλει 20 εκ. και παράλληλα να γίνουν διευκολύνσεις από τις τράπεζες στον ΔΟΛ και η απάντηση που του έδωσαν ήταν ότι αν και δεν τον θεωρούν πια αξιόπιστο συνεργάτη θα καθίσουν να συζητήσουν μαζί του αν δείξει πρώτα τις καλές τους προθέσεις. Δηλαδή του ζήτησαν πρώτα να ρίξει ζεστό χρήμα στον ΔΟΛ, αν όχι όλο το ποσό των 20 εκ. τουλάχιστον τα μισά για να εξοφληθούν εργαζόμενοι και άλλες υποχρεώσεις μετά να καθίσουν να συζητήσουν. Ο Ψυχάρης όμως σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας είναι ανένδοτος και λέει ότι δεν βάζει ούτε ένα ευρώ. Για αυτό άλλωστε και τα στελέχη του ΔΟΛ λένε στους εργαζόμενους ότι θα πληρωθούν την επόμενη εβδομάδα αν τελικά ξεμπλοκάρει κάποιος από τους δεσμευμένους λογαριασμούς του ΔΟΛ και πιο συγκεκριμένα αυτός που βάζει λεφτά το πρακτορείο ΑΡΓΟΣ. Με απλά λόγια τους λένε θα πληρώνεστε με ό,τι υπάρχει αν υπάρχει στα ταμεία. Ο ιδιοκτήτης δικά του κεφάλαια δεν βάζει.

ΥΓ: Ολοι λένε ότι το deadline για ό,τι είναι να γίνει στον ΔΟΛ είναι η 15η Δεκέμβρη και αυτό είπαν και οι συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ στην τελευταία συνέλευση αλλά οι ημερομηνίες των επόμενων πληρωμών και του δώρου Χριστουγέννων έχει οριστεί για μετά τις 15 Δεκεμβρίου. Εχει και αυτό τη σημασία του…

The post Ο Ψυχάρης δεν πλήρωσε πάλι και η ΕΣΗΕΑ απειλεί με εισαγγελέα! appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα