Ο καλός στρατιώτης Μπάμπης…

Πηγή nonews-news.blogspot.gr

Άντε μετά να βρεις άκρη μαζί του. Εκεί που έλεγε, μέχρι παρεξηγήσεως, τα καλύτερα για τον Πρωθυπουργό, τώρα τον «πυροβολεί» εκ του συστάδην.

Αρχής γενομένης, από τις συντάξεις, την μείωση των οποίων χαρακτήρισε όχι μόνο όνειδος αλλά και πράξη αντισυνταγματική (που θα καταπέσει στα δικαστήρια).

Ο καλός στρατιώτης του δελτίου, Μπάμπης, ξεκίνησε με τον «Καλό Στρατιώτη Σβάικ»:

Όπως σου έλεγα (Σία) και

είναι δημοφιλές φαντάζομαι στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το αριστούργημα για τον Καλό Στρατιώτη Σβάικ αλλά εδώ έχουν ξεπεράσει κάθε όριο οι άνθρωποι διότι υπάρχει ένας πανικός, υπάρχουν ψέματα και όλα αυτά πάνε μέχρι τέλους. Μέχρι την 15η Ιουνίου τους πηγαίνουν έτσι και εμάς μαζί. Δεν ξέρει κανείς που να ξεκινήσει και που να σταματήσει.

Ένα θα σου πω ότι το πάγωμα των συντάξεων που κατά τη γνώμη μου είναι αντισυνταγματικό και λίγο να το πάνε στο ΣτΕ θα το κερδίσουν, είναι 10% απώλεια αγοραστικής δύναμης για τους συνταξιούχους μέχρι το 2022.

Είναι απαράδεκτο σε περίοδο που θα έχεις θετικούς ρυθμούς του ΑΕΠ και πληθωρισμό να μην υπάρχει συντήρηση του βιοτικού επιπέδου του συνταξιούχου. Πρέπει να πέσει οπωσδήποτε στο ΣτΕ. Είναι θέμα τιμής και απορώ τι είναι αυτά που περνάνε.

Αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα για τη σύγχυση που επικρατεί. Λένε για παράδειγμα ότι υπάρχει γαλλική λύση και πρόταση. Εγώ ξέρω ότι ο κ. Λε Μέρ βεβαίως βλέπει τον Σόιμπλε, βλέπει τον Παντοάν, τον Ιταλό, βεβαίως είδε τον Ολλανδό, τον πρόεδρο του Eurogroup, με τον οποίο πράγματι μίλησε -και με την Λαγκάρντ που θα την δει τώρα- θα μιλήσει για την Ελλάδα. Αλλά ως εκεί.

ΣΙΑ: Δεν υπάρχει δηλαδή αυτό το σχέδιο ανάπτυξης που κομίζει το Παρίσι, που διακινείται τις τελευταίες ώρες;

Σία μου αυτό υπάρχει από το γ’ μνημόνιο, τα λεφτά είναι μέσα, έχουν γίνει προσπάθειες να προχωρήσει. Αυτό είναι. Τελεία. Δεν μπορείς να λες στους βουλευτές τώρα ένα πράγμα το οποίο δεν υπάρχει σε επίσημη ομιλία του Πρωθυπουργού. Αυτά όλα εκθέτουν τη χώρα. Καταλαβαίνω βεβαίως, το ρεζίλι το οποίο υφίστανται. Τώρα πάνε με τροπολογίες στη Βουλή να αλλάξουν διατυπώσεις την τελευταία στιγμή, λες και πρόκειται για βλάκες, οι άλλοι της τρόικας δεν θα το έβλεπαν ποτέ. Πήγε και τις πέρασε. Με αποτέλεσμα να μας κάνουν ρεζίλι. Εγώ αισθάνομαι μια γελοιοποίηση και τη νιώθω πάνω μου. Νιώθω ότι έχω μία κυβέρνηση που γελοιοποιείται η ίδια και η χώρα. Και αυτό δεν έπρεπε να συμβαίνει. Ας πάνε εκεί στη 15η έστω. Η λύση για το χρέος θα είναι περιγεγραμμένη. Ακόμη και το γεγονός ότι το Ταμείο μένει τελικώς στο πρόγραμμα είναι καλός οιωνός. Ακόμη και ότι ο Ντράγκι εξήγησε ότι δεν πάει να λέει ο Σόιμπλε ό,τι θέλει, εγώ το QE θα το κρατήσω. Άρα στραβός δεν είναι ο γυαλός, στραβά αρμενίζει ο κύριος Τσίπρας…

The post Ο καλός στρατιώτης Μπάμπης… appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα