Ο «Γερμανός», ο Μαρτιγόπουλος και το μεγάλο στοίχημα για τον ΔΟΛ

Μπορεί ο όμιλος Γερμανού να διέψευσε κατηγορηματικά τη μετοχική του εμπλοκή στον ΔΟΛ, οι άριστες σχέσεις όμως και η συνεργασία σε διάφορα επίπεδα, καλά κρατεί! Και φυσικά δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη από τη νέα καμπάνια του οργανισμού και ειδικά στις εφημερίδες «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ» που συνοδεύεται με την παροχή tablet, τα οποία προμηθεύει η εταιρία «Γερμανός». Μάλιστα εχθές ολόκληρο

το κύριο άρθρο του Σταύρου Ψυχάρη στο «ΒΗΜΑ» ήταν αφιερωμένο στη συγκεκριμένη προσφορά!

Σημειολογικά λοιπόν, και παρά τις διαψεύσεις για τον ρόλο του νέου επιχειρησιακού διευθυντή του οργανισμού, Ευαγγ. Μαρτιγόπουλου σε σχέση με την εταιρία «Γερμανός», επισημαίνεται ότι η πρώτη ενέργεια που ξεκίνησε από το γραφείο του – έτυχε (;) να σχετίζεται με τον συγκεκριμένη αλυσίδα!

Πάντως ανεξάρτητα από τα παραπάνω, η κίνηση με τις συνδρομές – λένε στη Μιχαλακοπούλου, αποτελεί πρόκριμα, αφού από τα αποτελέσματα της θα εξαχθούν πολύτιμα συμπεράσματα για την αναδιοργάνωση που επιχειρεί ο Στ. Ψυχάρης στο εσωτερικό του ΔΟΛ. Ταυτόχρονα, οι γνωρίζοντες τη συγκεκριμένη αγορά, μιλούν για στοίχημα με πολλά επίπεδα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «Σε πρώτη φάση αυτό που έχει σημασία είναι η αποδοχή του κοινού», δηλαδή, πόσες συνδρομές θα καταφέρει να συγκεντρώσει ο οργανισμός, και σε δεύτερο πλάνο, «Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στα sites». Με άλλα λόγια, εκτός της αριθμητικής επιτυχίας του στόχου που έχει τεθεί, δηλαδή, οι συνδρομές, θα πρέπει να φροντίσουν να μειώσουν τις παράπλευρες απώλειες. «Για να έχει νόημα η προσφορά» λένε στη Μιχαλακοπούλου, «Θα πρέπει να κλειδώσουν την ύλη των sites, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο ποσοστό». Αυτό όμως μπορεί να προκαλέσει μείωση της επισκεψιμότητας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε διαφημιστικά έσοδα, αλλά και της παρέμβασης στα πολιτικά πράγματα. Ως εκ τούτου καταλήγουν οι ειδικοί, «Το ζητούμενο είναι η ισορροπία ανάμεσα σε αυτά τα δύο»!

Keywords
Τυχαία Θέματα