Ο φόρος ακινήτων στο επίκεντρο της συνάντησης Στουρνάρα – τρόικας


Ενδεχομένως την Πέμπτη θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Η φορολογία ακινήτων απασχόλησε τη σημερινή σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με την τρόικα με τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ να ενημερώνονται για θέματα για τα οποία είχαν ζητήσει διευκρινίσεις.

Η

συνάντηση διήρκησε έως τις 8 και κατόπιν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αναχώρησε για το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο καταβάλλεται προσπάθεια ώστε μέχρι τις αρχές του Ιανουαρίου να διευθετηθούν πολλά από τα θέματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα και ως εκ τούτου αναμένεται η κατάθεση πολλών νομοσχεδίων στη Βουλή.

Ενδεικτικά στο σχέδιο νομού για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων θα συμπεριληφθεί η διάταξη για τις αλλαγές στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, νομοτεχνικές βελτιώσεις για το φόρο στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, αλλά και οι διατάξεις για το Δημοσιονομικό Συμβούλιο, την Αρχή που θα παρακολουθεί την εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Θα ακολουθήσουν και άλλα νομοσχέδια έως και τις αρχές Ιανουαρίου τα οποία θα περιλαμβάνουν ρυθμίσεις φορολογικού περιεχομένου (κίνητρα συλλογής αποδείξεων, ΚΦΑΣ, Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών, ΦΠΑ εστίαση), το σχέδιο νόμου για τους πλειστηριασμούς ακινήτων, αλλά και άλλα θέματα σχετικά με τα προαπαιτούμενα.

Σύμφωνα με στέλεχος του οικονομικού επιτελείου που μετείχε στη σύσκεψη, το θέμα των ΕΑΣ δεν έχει ακόμη «κλειδώσει» αν και άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως έχει υπάρξει καταρχήν συμφωνία.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα