Ο Αντώνης Σαμαράς πέρα από τα σύνορα

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στην πολιτική. Το μήνυμα αυτό στέλνεται απ΄ άκρο σ΄ άκρο στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα στις κυβερνήσεις των κρατών μελών της Ε.Ε. Το συμπέρασμα είναι περισσότερο από εμφανές, αν ανατρέξουμε στην συμπεριφορά μεγάλων ηγετών του Βορρά, δύο χρόνια πριν η κρίση ξεσπάσει και παρασύρει εκτός από την Ιρλανδία, την Ελλάδα και την Ουγγαρία, την Ισπανία, την Ιταλία και από κοντά την Πορτογαλία.

Σ΄ όλο αυτό το χρονικό διάστημα,

πρωταγωνιστές είναι το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και ΕΕ.

Σε πρώτο πλάνο μετρούν τα νούμερα, οι αριθμοί και οι λογαριασμοί. Η λέξη που κυριαρχεί, ακούει στο όνομα «μεταρρυθμίσεις». Και από δίπλα μέτρα επί μέτρων σε κάθε επίπεδο, αλλά μ΄ έναν αποκλειστικά λαβωμένο: το λαό και τους πολίτες που καθημερινά δέχονται απανωτά κτυπήματα, με μοναδικό τρόπο αντίδρασης τις διαμαρτυρίες σε δρόμους και πλατείες.

ΚΑΘΩΣ η κρίση εντάθηκε και οι οικονομικοί όροι δεν έφερναν, ούτε απέφεραν θετικά αποτελέσματα στις κυβερνήσεις που υπέγραψαν το Μνημόνιο, οι «δανειστές» προσπάθησαν να βρουν με τη μέθοδο της διπλωματικής οδού, λύσεις οι οποίες άρχισαν να διαφοροποιούν το τοπίο. Οι συγκλίσεις σταδιακά οδήγησαν σήμερα όχι μόνο την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και αρχηγούς κρατών όπως της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Αυστρίας, κ.α. μεμονωμένα να αλλάζουν τακτική.

Και σήμερα, η λέξη πολιτική να παίρνει τη θέση της οικονομίας, μακροοικονομίας, διπλωματίας και άλλων συσχετισμών πού αφήνουν σταδιακά ρόλο στις πολιτικές συμμαχίες !

ΔΕΝ είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι σε διάστημα δυο περίπου μηνών, έχει ξεκινήσει αγώνας δρόμου προκειμένου ν΄ αλλάξει το κλίμα και να περιοριστεί η κρίση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Αντώνης Σαμαράς, ανέπτυξε πρωτοβουλίες με επισκέψεις και υποδοχές στο εξωτερικό και την Ελλάδα, προκειμένου να επαναφέρει την αξιοπιστία στη χώρα, μέσα από υπεύθυνες προτάσεις και κυρίως πολιτικές σταθερότητας, αλληλεγγύης και φιλίας.

ΣΕ ΙΔΙΟ επίπεδο, πολλά κράτη να προσαρμόζουν την πολιτική τους με γνώμονα την ανάγκη να βρεθούν κοινοί τόποι συμφωνιών, οι οποίες θα εδραιώσουν την ευρωζώνη, αλλά και τη σταθερότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ελλάδα, διαδραματίζει ένα ρόλο απαραίτητο και αναγκαίο για την επίτευξη των στόχων της κυβέρνησης.

Επιβεβαιώνεται καθημερινά η αλλαγή του κλίματος από εκείνους οι οποίοι μήνες ενωρίτερα, ήθελαν και έβλεπαν τη χώρα μας εκτός ευρώ και ευρωζώνης, επιστροφής στη δραχμή και πτώχευση, ενώ σήμερα, αναγνωρίζοντας τις θυσίες του ελληνικού λαού, απορρίπτουν κάθε σκέψη να μείνει η Ελλάδα μόνη και εκτός της ευρωπαϊκής οικογένειας.

ΑΥΤΟΣ είναι ο λόγος που κρίνεται επιβεβλημένη η προσπάθεια του Έλληνα Πρωθυπουργού, να αναπτύξει πρωτοβουλίες και δράσεις, όπως έως τώρα έκανε, προκειμένου με την «πολιτική» να ξανακερδίσει το έδαφος πού η χώρα μας απώλεσε με την αδράνεια, τη λάθος τακτική και την απομόνωση, στο πρόσφατο παρελθόν.

Κερδίζοντας τη μάχη της πολιτικής τακτικής, είναι βεβαία η ταχεία αναβάθμιση στο διεθνές σκηνικό και στ

Keywords
Τυχαία Θέματα