Νέες τουρκικές απειλές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πάνω από την Παναγία Οινουσσών

Ειδοποίησαν μέσω ασυρμάτου ότι «πετούσε σε τουρκικό εναέριο χώρο»- Navtex για άσκηση σε περιοχή που αμφισβητούν – Ευθείες απειλές κατά της Λευκωσίας και της Αθήνας από Τσαβούσογλου – Στέλνουν το «Τσεσμέ» στο Καστελόριζο

Τέλος δεν έχει η τουρκική προκλητικότητα, η οποία μάλιστα τα τελευταία 24ωρα εντείνεται προς κάθε κατεύθυνση. Οι πιλότοι που μετέφεραν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στην περιοδεία του στα ακριτικά νησιά, άκουσαν στις 09:35 σήμερα το πρωί και στις

09:37 δυο φορές τους Τούρκους να υποστηρίζουν ότι πετούν μέσα σε τουρκικό εναέριο χώρο!

Την ώρα εκείνη πετούσαν πάνω από τη νησίδα Παναγιά Οινουσσών, η οποία έχει βρεθεί τα τελευταία δυο χρόνια στο επίκεντρο της τουρκικής προκλητικότητας.

Οι πιλότοι δεν απάντησαν στη νέα τουρκική πρόκληση και συνέχισαν κανονικά την πορεία τους. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσγειώθηκε ασφαλώς στη νήσο Παναγιά.

Την ίδια ώρα ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-4 εισήλθε στις 10:00 το πρωί στο FIR Αθηνών μεταξύ Ν. Λέσβου-Ν. Λήμνου και εκτέλεσε υπερπτήση στις 10:23 στις νήσους Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι που ανήκουν στο σύμπλεγμα των Φούρνων.

Τα μαχητικά πέταξαν σε ύψος 8.900 ποδών και στη συνέχεια εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 10:27 μεταξύ Σάμου και Κω.
Πηγή protothema.gr

The post Νέες τουρκικές απειλές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πάνω από την Παναγία Οινουσσών appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα