Να μην πάει σε διμερή με την Τουρκία ο Τσίπρας

…του είπε ο Λεβέντης στη συνάντηση που είχαν για το Κυπριακό

Αμέσως μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έκανε δηλώσεις και απάντησε και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ο κ.Λεβέντης, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει

σε καμία περίπτωση να δεχθεί λύση χωρίς να αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα σε λίγους μήνες, να καταργηθούν οι εγγυήσεις και να φύγουν οι έποικοι. Ο Πρόεδρος της Κύπρου πρέπει να είναι πάντοτε Ελληνοκύπριος. Αντί για εγγυήσεις, η Ένωση Κεντρώων προτείνει διεθνή δύναμη κυανοκράνων και ομοσπονδιακή αστυνομία, παρότι όπως είπε, υπάρχουν χώρες που δεν συμφωνούν γιατί θεωρούν αυτή την λύση οικονομικά απρόσφορη. Στο εδαφικό/περιουσιακό, στόχος είναι να επιστρέψουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πρόσφυγες και περισσότερα εδάφη και να αποζημιωθούν οι περιουσίες, όσων είναι αδύνατον να επιστρέψουν, με προτεραιότητα την Μόρφου.

Ο κ. Λεβέντης εμφανίστηκε απαισιόδοξος για το αποτέλεσμα της Γενεύης, αφού όπως είπε η Τουρκία βρίσκει πάντα ένα τρόπο να τορπιλίζει την όποια προσπάθεια γίνεται για εξεύρεση λύσης του κυπριακού προβλήματος και επέστησε την προσοχή στον κ. Τσίπρα να μην πάει σε διμερή με την Τουρκία, γιατί έτσι θα δώσει την ευκαιρία στον Ερντογάν να εγείρει αξιώσεις και επί των υπολοίπων διεκδικήσεων της Τουρκίας. Ο κ. Λεβέντης ερωτηθείς αν τέθηκαν στην συζήτηση και θέματα επικαιρότητας, απάντησε καταφατικά λέγοντας, ότι «συζητήσαμε και την αξιολόγηση και τις πολιτικές εξελίξεις», χωρίς να δώσει όμως άλλες πληροφορίες.

The post Να μην πάει σε διμερή με την Τουρκία ο Τσίπρας appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα