Ν. Βούτσης: Στην τελική ευθεία για τη νέα σύνθεση του ΕΣΡ

Στην τελική ευθεία για τη νέα σύνθεση του ΕΣΡ φαίνεται πως είναι η Βουλή, σύμφωνα με όσα είπε ο Νίκος Βούτσης μετά την συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων. Εκτίμησε μάλιστα ότι την επόμενη εβδομάδα μπορεί να συμφωνηθεί το νέο ΕΣΡ, οπότε ανοίγει ο δρόμος για να διεξαχθεί ο διαγωνισμός για

τις τηλεοπτικές άδειες.

«Αποφασίσαμε την επόμενη εβδομάδα να καταλήξουμε στην σύνθεση του ΕΣΡ και μετά ξεκινάμε την συζήτηση για ΑΣΕΠ, Συνήγορου του Πολίτη, ΑΔΑΕ και ΕΕΤΤ», είπε ο Ν. Βούτσης. Μάλιστα επεσήμανε ότι και ο εκπρόσωπος της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης «αποδέχθηκε ότι αποτελεί βάση συζήτησης η πρόταση που έχει κατατεθεί από τον πρόεδρο της Βουλής».

Η εκτίμηση του προέδρου της Βουλής είναι ότι τελικά «δεν θα χρειαστεί να υπάρξει προσφυγή σε νομοθετική ρύθμιση για την ανασυγκρότηση του ΕΣΡ. Δεν θα το ήθελε και κανείς από το κόμματα, ανεξαρτήτως του προέδρου που θα εκλεγεί στη ΝΔ, απ” ότι κατάλαβα και από την συζήτηση στην Διάσκεψη των Προέδρων». Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις σχετικά με τα ονόματα που συζητούνται για το ΕΣΡ ο Ν. Βούτσης εμμέσως επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα λέγοντας «δεν επιβεβαιώνω ούτε διαψεύδω τις διαρροές» και ότι «εδώ και μέρες ξεκίνησε η ουσιαστική συζήτηση».

Όσον αφορά το νομοθετικό έργο ο Ν. Βούτσης σημείωσε ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται κατατεθούν τρία νομοσχέδια τα οποία και θα συζητηθούν στις αρμόδιες επιτροπές με την κανονική διαδικασία:

-παράλληλο πρόγραμμα (αλλά χωρίς τις διατάξεις που ήδη πέρασαν με ΠΝΠ)

-ανασυγκρότηση δημόσιας διοίκησης και

-αδήλωτο χρήμα.

Με την κανονική διαδικασία, είπε ο Ν. Βούτσης, θα συζητηθεί και το ασφαλιστικό, το οποίο εκτιμάται ότι θα κατατεθεί «μετά τις 20, ίσως 25, Γενάρη και θα ψηφιστεί στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Φεβρουαρίου».
Πηγή avgi.gr

The post Ν. Βούτσης: Στην τελική ευθεία για τη νέα σύνθεση του ΕΣΡ appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα