Ν. Παππάς: Στην Ευρώπη πρέπει να κυριαρχήσουν πολιτικές ανάπτυξης και απασχόλησης

Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεθνούς Ανάπτυξης της Γαλλίας, Harlem Desir

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά με τον Υπουργό Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεθνούς Ανάπτυξης της Γαλλίας, Harlem Desir.

Ο κ. Desir χαρακτήρισε ώς ιδιαίτερα θετικές τις εξελίξεις στην Ελλάδα με το κλείσιμο της αξιολόγησης.

«Το κλείσιμο της αξιολόγησης αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυσης της αναπτυξιακής πορείας της Ευρώπης, η οποία θα δοκιμαστεί αν προκύψει μια αρνητική ψήφος των Βρετανών στο δημοφήψισμα για την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.»

Ο κ. Desir εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση διαχειρίζεται το θέμα της προσφυγικής κρίσης δεδομένων των πρωτοφανών προσφυγικών ροών το 2015 και τόνισε ότι το πρόγραμμα της μετεγκατάστασης προσφύγων (relocation) θα πρέπει να προχωρήσει πιο αποφασιστικά σε όλες τις χώρες της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένων της Γαλλίας. «Θα πρέπει να επιμείνουμε στο θέμα της μετεγκατάστασης των προσφύγων παρά τις όποιες προκλήσεις στο ζήτημα της ασφάλειας. Αν η Γαλλία προτίθεται και μπορεί να τηρήσει τη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία τότε μπορούν όλες οι χώρες της Ευρώπης».

Ο κ. Παππάς ενημέρωσε το Γάλλο Υπουργό για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν επιφέρει κλίμα μεγαλύτερης εμπιστοσύνης στην οικονομία τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να κυριαρχήσουν σε επίπεδο Ευρώπης οι πολιτικές που προάγουν την ανάπτυξη και την απασχόληση αντί των πολιτικών λιτότητας. Στο θέμα του χρέους ο κ. Παππάς τόνισε την ανάγκη να ανοίξει η συζήτηση για μια ουσιαστική επίλυση του χρέους σε ευρωπαϊκό επίπεδο υιοθετώντας βιώσιμες και ανθρωποκεντρικού περιεχομένου οικονομικές πολιτικές και όχι επιλογές που επιδιώκουν λογιστικές και ονομαστικές μειώσεις του χρέους.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Παρίσι κ. Παππάς θα συναντηθεί με δημοσιογράφους-μέλη της Ένωσης Europresse και θα πραγματοποιήσει τηλεοπτική συνέντευξη στο France 24.

The post Ν. Παππάς: Στην Ευρώπη πρέπει να κυριαρχήσουν πολιτικές ανάπτυξης και απασχόλησης appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα