«Μόνο τα εμβατήρια λείπουν…!»

Email Γιάννη Μαμουζέλου στο enimerosi24

Καθημερινά αντιλαμβανόμαστε ότι, εκτός από την υποβάθμιση της χώρας και την εξαθλίωση του λαού, έχει αρχίσει και η συρρίκνωση της δημοκρατίας στην Ελλάδα!

Ο αυταρχισμός κυριαρχεί με κάθε ευκαιρία και το …ξέφραγο αμπέλι, που ο κ. Σαμαράς και οι όμοιοί του πολιτικοί (προκάτοχοι ή συνεργάτες του…), θα αποκτήσει …φράκτη, είτε με φράκτες στον Εύρο, είτε με αυτούς των στρατοπέδων «συγκέντρωσης μεταναστών», είτε με καγκελόφρακτο κέντρο, με συνδρομή μηχανοκίνητων μονάδων καταστολής

και χιλιάδων ενόπλων αστυνομικών!

Κι εκεί που προσπαθεί ο κόσμος να καταλάβει, αν και η εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία αποφασίζουν εντός ή εκτός Συνταγματικού πλαισίου το «κούρεμα της ζωής του λαού» ή κάτω από έκτακτες συνθήκες λόγω εξωτερικών εχθρών και πιέσεων, αν είναι «δικαιολογημένες» οι κινήσεις καταστολής εναντίον των απελπισμένων, αγανακτισμένων και πολλαπλά πιεζόμενων άνεργων, ημιαπασχολούμενων ή απλήρωτων ή «πετσοκομμένων» εργαζομένων και συνταξιούχων, ήρθε η διαταγή του Αστυνομικού Διευθυντή περί απαγορευμένων ζωνών και εκδηλώσεων!
Ελπίζαμε ότι δεν θα τα ξαναζούσαμε, δεν θα τα ξαναβλέπαμε, αλλά οι τρομοκρατημένοι ηγέτες, οι απονομιμοποιημένες απ’ τις πράξεις τους εξουσίες φοβούνται σφόδρα κι έτσι φτάνουν εύκολα σε έκτακτα μέτρα των αλήστου μνήμης χουντικών ανακοινώσεων «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»!

Ίσως σε λίγο να αρχίσουν και τίποτε εμβατήρια απ’ τα ραδιόφωνα για να φτιαχτεί… κατάλληλη ατμόσφαιρα, που θα ταιριάζει και με το περιβάλλον κατοχής και ασφυξίας (ευτυχώς μόνο οικονομικής, χωρίς θαλάμους αερίων…) στο οποίο υποχρεωνόμαστε να ζούμε!
Και μετά απορούσε πρόσφατα, μιλώντας στον Τσίπρα, ο πρωθυπουργός γιατί εκτοξεύθηκε εκλογικά η Χρυσή Αυγή…
Καληνύχτα κύριε Σαμαρά…

Σημ. Όσοι διαφωνούν με αυτά, ας διαβάζουν τα άρθρα του Μ. Μαυρομμάτη, όπου πάντα ο πρωθυπουργός είναι ένας μεγάλος πολιτικός ηγέτης που με καταπληκτική μαεστρία και λεβεντιά οδηγεί τη χώρα στην ανάπτυξη, στην ευημερία, στις προοδευμένες χώρες κ.λπ. Απλώς δεν ξέρω αν χρειάζεται και ονειροκρίτης σαν εκπαιδευτικό βοήθημα, την μετάφραση ή το λυσάρι που λέγαμε παλιά στο γυμνάσιο…

Γιάννης Μαμουζέλος
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Μέλος Γραμματείας τμήματος ΦΑ & αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

Keywords
Τυχαία Θέματα