Μίχαλος στην ΕΡΤ: Θετικό για την οικονομία το πακέτο Τσίπρα

Επίθεση σε Σόιμπλε
Σφοδρή επίθεση στον γερμανό Υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με αφορμή τις εξελίξεις εναντίον της Ελλάδας και το πάγωμα των μέτρων για το χρέος, εξαπέλυσε ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε συνέντευξή του στην εκπομπή

«Άιθουσα Σύνταξης» στην ΕΡΤ.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕ τάχθηκε υπέρ την διανομής του έκτακτου βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς τα χρήματα θα πέσουν στην αγορά, επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε στηριχθεί από το Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, για το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους και την ψηφοφορία στη Βουλή, ο κ. Μίχαλος απάντησε:

«Ήταν μια λαμπρή ευκαιρία, με αυτή την ψηφοφορία, να γίνει μια αρχή (συναίνεσης). Σαν εκπρόσωπος της αγοράς, θα μου επιτρέψετε να πω το εξής: 617 εκατ. ευρώ δίνονται σε μια εξαιρετικά ευπαθή ομάδα, οι απόμαχοι της ζωής το χρειάζονται, και η συντριπτική πλειοψηφία των χρημάτων αυτών θα δοθούν στην αγορά, και ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη περίοδο, τη χριστουγεννιάτικη περίοδο.

Χαρακτήρισε ως θετικό για την οικονομία το γεγονός ότι το πρώτο τετράμηνο του 2017 θα πέσουν στην πραγματική οικονομία πάνω από 1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 500 εκατ. από τον όμιλο Μαρινόπουλου».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να είναι τσιφλίκι του κ. Σόιμπλε. Και αναρωτιέμαι πολλές φορές, δεν έχει πάρει το μήνυμα ο κ. Σόιμπλε με το Βrexit, με τα ακροδεξιά κινήματα στη Βόρεια Ευρώπη, όπως στη Γαλλία, ακόμη και με το δημοψήφισμα στην Ιταλία; Η ΕΕ πρέπει να αλλάξει ρότα σε ό,τι αφορά την οικονομική της πολιτική, γιατί για όλες αυτές τις ενστάσεις που παρουσιάζονται -τουλάχιστον τους τελευταίους μήνες- ο κ. Σόιμπλε είναι αυτός που κρύβεται από πίσω».

The post Μίχαλος στην ΕΡΤ: Θετικό για την οικονομία το πακέτο Τσίπρα appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα