Μεξικανική εφημερίδα ανακοίνωσε ότι εφεξής θα αυτολογοκρίνεται, μετά από επίθεση που δέχθηκε

Η εφημερίδα El Manana της βορειομεξικανικής πόλης Νουέβο Λαρέδο ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την ειδησεογραφική κάλυψη της αιματοχυσίας που σχετίζεται με τις συμμορίες ναρκωτικών, μία ημέρα αφότου χειροβομβίδες κατέστρεψαν τα γραφεία της για δεύτερη φορά μέσα στο έτος.

Η El Manana ανέφερε στο κεντρικό της άρθρο ότι είναι πολύ επικίνδυνο πλέον να καλύπτει με ρεπορτάζ τις δολοφονίες, τις ανατινάξεις αυτοκινήτων και τους αποκεφαλισμούς που έχουν τρομοκρατήσει την πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την πολιτεία του Τέξας.

Όπως σημειώνει το Reuters,

η βία στην συγκεκριμένη μεξικανική πόλη νότια του Ρίο Γκράντε έχει αυξηθεί δραματικά τους τελευταίους μήνες καθώς το σκληρό καρτέλ Zetas μάχεται τους αντιπάλους του για τον έλεγχο των εξαιρετικά κερδοφόρων περασμάτων του λαθρεμπορίου ναρκωτικών.

Σε ένα πρόσφατο περιστατικό, 14 κομμένα κεφάλια αφέθηκαν στο δρόμο έξω από το δημαρχείο του Νουέβο Λαρέδο μέσα σε κουτιά με πάγο.

Περισσότεροι από 80 δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό από το 2000 σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πολλοί από τους οποίους σκοτώθηκαν ενώ κάλυπταν δημοσιογραφικά το έγκλημα και το αστυνομικό ρεπορτάζ.

Η συγκεκριμένη απόφαση πάντως της εφημερίδας θα περιορίσει ακόμα περισσότερο τις ήδη λιγοστές πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το έγκλημα στην περιοχή.

Τα καρτέλ έχουν απειλήσει ακόμα και τους χρήστες του διαδικτύου ώστε να μην δημοσιεύουν πληροφορίες για τις δολοφονίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα