Μειώσεις σε φόρους ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς – βίντεο όλη η ομιλία του

- Γράφει ο Νίκος Κούτρικας -

Τη μείωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης κατά 30%, με διατήρηση των επιδομάτων θέρμανσης και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της 79ης ΔΕΘ, ενώ προανήγγειλε

τον νέο Οδικό Χάρτη της χώρας. «Η Ελλάδα δεν κοιτάει πια πίσω στο χθες, που τόσο μας πλήγωσε, κοιτάζει μπροστά. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που η Ελλάδα κοιτάζει στην ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας. Το τρίτο τρίμηνο του 14 η οικονομία μας θα έχει πρόσημο θετικό. Τις μέρες αυτές τα ελληνικά ομόλογα ανεβαίνουν συνεχώς και τα επιτόκιά τους πέφτουν συνεχώς», είπε ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του.

Όπως είπε, η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της, έστω και πληγωμένη και με προβλήματα, μιλώντας για τα «θεμέλια που βάζουμε στη νέα Ελλάδα» και προαναγγέλλοντας τον νέο Οδικό Χάρτη της χώρας. «Αυτήν την αλήθεια πρέπει να ακούσει ο ελληνικός λαός, για να μάθει ότι όποιος λαός δεν πιστεύει στο μέλλον δεν έχει μέλλον», είπε, αναλύοντας την ατζέντα των φοροελαφρύνσεων: «Πιο ψηλά στην ατζέντα μας είναι η υπερφορολόγηση, η οποία θα μειωθεί, αλλά σταδιακά, για να μην επιστρέψουμε στα ελλείμματα «.Όσον αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης και με δεδομένο ότι σύντομα αρχίζει η διανομή του και ο φόρος δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μείωση κατά 30% ενώ θα κρατηθούν και τα επιδόματα θέρμανσης.

Στις περισσότερες δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία και την ανάγκη μείωσης της εισφοράς αλληλεγγύης, οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν με το προσχέδιο του προϋπολογισμού. «Σε λίγα χρόνια ο ΕΝΦΙΑ θα είναι ανταποδοτικός φόρος».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον ΕΝΦΙΑ και το λάθος που προκάλεσε τον «δικαιολογημένο» όπως είπε, θόρυβο. «Το εντοπίσαμε και το διορθώνουμε, αλλά μιλάμε για ένα σφάλμα που ο κόσμος δεν το πλήρωσε κι ούτε επρόκειτο να το πληρώσει. Οι περισσότεροι θα πληρώσουν λιγότερα από πέρυσι. Το λάθος, αυτοί που το έκαναν ή έδωσαν ή θα δώσουν λόγο», τόνισε ο πρωθυπουργός, προαναγγέλλοντας μείωση του ΕΝΦΙΑ και στα μη ηλεκτροδοτούμενα ανοίκιαστα ακίνητα.

«Σε μερικά χρόνια, ο ΕΝΦΙΑ θα γίνει ανταποδοτικός φόρος, το αναμενόμενο δηλαδή έσοδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έτσι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θα παράγει ελλείμματα και δεν θα συσσωρεύει χρέη. Αυτά δηλαδή, που τα σύγχρονα κράτη διαθέτουν εδώ κι έναν αιώνα», πρόσθεσε.

The post Μειώσεις σε φόρους ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς – βίντεο όλη η ομιλία του appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα