“Μεγαλύτερη από το υποχρεωτικό η κάλυψη της Digea στην Ελλάδα και χωρίς κέρδος”

Τι είπε ο Π. Κυριακόπουλος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

Αυλαία στο θέμα των χρεώσεων των περιφερειακών σταθμών από τη Digea καθώς και της υπόθεσης της ανάθεσης του δικτύου στον ψηφιακό πάροχο, ρίχνει όπως όλα δείχνουν, η παράσταση των εκπροσώπων της εταιρείας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Στο θεσμικό όργανο της Βουλής παρέστησαν το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Digea

-και πρόεδρος της ΕΙΤΗΣΕΕ- Πάνος Κυριακόπουλος, καθώς και στελέχη της εταιρείας, προκειμένου να παράσχουν διευκρινιστικές απαντήσεις με αφορμή καταγγελία που κατέθεσαν τηλεοπτικοί σταθμοί της Κεντρικής Μακεδονίας, για υπέρογκες χρεώσεις.

Το δίκτυο της περιφέρειας

Ο κ Κυριακόπουλος κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ξεκαθάρισε ότι η Digea, δεν ενδιαφέρθηκε να κατεβεί στο διαγωνισμό για το δίκτυο των περιφερειακών και η ανάθεσή του έγινε από την ΕΕΤΤ, η οποία καθορίζει και την τιμολογιακή πολιτική που η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει. Η ΕΕΤΤ η οποία βάζει και ανώτατο πλαφόν με αποτέλεσμα η εταιρεία να λειτουργεί με πολύ χαμηλό κέρδος, ως μη κερδοσκοπική επιχείρηση ουσιαστικά.”. Σε αυτό το περιβάλλον, το 50% των περιφερειακών είναι απρόθυμο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, είπε ο κ Κυριακόπουλος τονίζοντας ότι όχι μόνο δεν τίθεται θέμα υπέρογκου κέρδους… δεν τίθεται καν θέμα κέρδους. Είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε το δίκτυο των περιφερειακών καναλιών σε όποιον θέλει σε όποια περιοχή θέλει, είπε, επισημαίνοντας ωστόσο παράλληλα ότι στην διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη του ψηφιακού παρόχου ανά περιοχή, δεν εμφανίστηκε κανείς.

Εκφέροντας μάλιστα την γνώμη του γιατί συνέβη αυτό, εκτίμησε ότι πιθανόν υπάρχει πρόβλημα συλλογής κόστους καθώς σε μια ομάδα τεσσάρων καναλιών που απαιτούνται για να δημιουργηθεί ένας τοπικός πάροχος δικτύου, υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος ένας να μην πληρώνει.

Ο ρόλος της Digea
Για τη συνέχεια εδώ

The post “Μεγαλύτερη από το υποχρεωτικό η κάλυψη της Digea στην Ελλάδα και χωρίς κέρδος” appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα