Αύριο το απόγευμα η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Ολάντ – ανεργία – απολύσεις – αποκρατικοποιήσεις – ΕΣΠΑ στην ατζέντα

Με βαριά… ατζέντα θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 18:00 η …σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ θα προετοιμαστεί κατάλληλα και η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

Τώρα… το απόγευμα της Δευτέρας ο Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης

θα συζητήσουν όπως μαθαίνουμε θέματα όπως… οι Αποκρατικοποιήσεις, η… Ανεργία αλλά και τα θέματα της… τρόικα όπως οι… απολύσεις στο δημόσιο, αλλά και η επόμενη δόση του Μαρτίου.

Είναι σίγουρο ότι στο θέμα των… αποκρατικοποιήσεων αναμένονται εξελίξεις σε ΔΕΠΑ, ΟΠΑΠ και ΔΕΣΦΑ διότι είναι προαπαιτούμενες για την έγκριση της… δόσης του Μαρτίου.

Η Ανεργία που πλήττει όλους τους Έλληνες και ειδικότερα τους νέους απαιτεί μέτρα από την κυβέρνηση, όπως η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και επιδοτούμενη εργασία, αλλά και κονδύλια από το ΕΣΠΑ.

‘Ενα άλλο θέμα είναι… και το θέμα των απομακρύνσεων υπαλλήλων από το δημόσιο με τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα νέα οργανογράμματα, αλλά και το ποιοι είναι άκρως απαραίτητοι ως δημόσιοι υπάλληλοι.

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα… συζητήσουν και τα της επίσκεψης του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς Γαλλία και Ελλάδα έχουν κοινές συνισταμένες αναφοράς στα Ευρωπαϊκά ζητήματα.

Στην τελευταία… Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες ο Γάλλος πρόεδρος έδειξε ότι είναι… ισχυρός σύμμαχος της χώρας μας, τόσο στο ζήτημα της ανεργίας, όπου πρωτοστάτησε στη δημιουργία ειδικού Ταμείου για τους νέους άνεργους, με προϋπολογισμό 6 δις, από τα οποία η Ελλάδα θα πάρει τα περισσότερα από κάθε άλλο κράτος χρήματα, όσο και στο θέμα της ενίσχυσης του αγροτικού τομέα, όπου ο κ. Ολαντ είχε αντιταχθεί σθεναρά κατά της μείωσης των σχετικών κονδυλίων.

Πάντως είναι σίγουρο ότι θα εξεταστεί και η… κοινή στρατηγική των τριών πολιτικών αρχηγών στα δύσκολα που έρχονται από πλευράς αντιδράσεων, όπως των αγροτών, αλλά και άλλων κοινωνικών ομάδων με σκοπό την κοινή στρατηγική προς το όφελος όλων…

Ο Αντώνης Σαμαράς θα… ενημερώσει τους κκ Βενιζέλο και Κουβέλη για τα κονδύλια ΕΣΠΑ, αλλά και τα όσα πετύχαμε να πάρουμε από τον κοινοτικό προϋπολογισμό του 2014-2020 με σκοπό την αξιοποίηση των κονδυλίων με αντίστοιχες νομοθετικές ρυθμίσεις για την απορρόφησή τους !

Εις… αύριο τα σπουδαία!

Nίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος
μέλος της ΕΣΗΕΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα