Με το κεφάλι ψηλά ο Ολυμπιακός!

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ Μαδρίτης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΙΟΥΛΕΝΟΓΛΟΥ. Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να φτάσει σε άλλη μια επική ανατροπή προκειμένου να… βαρύνει τις αποσκευές της επιστροφής με το τρόπαιο της Ευρωλίγκας.

Η Ρεάλ πήρε τελικά τη ρεβάνς από τους «ερυθρόλευκους» για την ήττα στο Λονδίνο πριν από δύο χρόνια και επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης ύστερα από 20 χρόνια…

Οι

Μαδριλένοι επικράτησαν στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με 78-59 αφήνοντας στους παίκτες του Ολυμπιακού μια γλυκόπικρη γεύση! Γλυκιά επειδή έκαναν την υπέρβαση φτάνοντας μέχρι το τελευταίο παιχνίδι της διοργάνωσης και πικρή επειδή είχαν όλα τα φόντα για να κατακτήσουν το 4ο τρόπαιο στην ιστορία του συλλόγου. Εφτασαν κοντά στην πηγή, αλλά δεν μπόρεσαν να γευτούν το νέκταρ της επιτυχίας.

Αντ” αυτού είδαν τη Ρεάλ να… αυξάνει τη διαφορά από τους διώκτες της και να προσθέτει το 9ο πρωτάθλημα Ευρώπης στην τροπαιοθήκη της. Αυτή τη φορά ο Βασίλης Σπανούλης δεν ήταν το ίδιο εύστοχος όπως στον ημιτελικό της Παρασκευής με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και μοιραία ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα στην έδρα των Μαδριλένων.

Λίγο-πολύ θύμισε το ματς προ 20ετίας στη Σαραγόσα, όταν η Ρεάλ του Σαμπόνις και του Αρλάουσκας είχε κερδίσει (σχετικά) εύκολα τον Ολυμπιακό του Εντι Τζόνσον και του Γιάννη Ιωαννίδη. Μπορεί η διαφορά να είναι (σε γενικές πλασματική) αλλά από τα μέσα της τρίτης περιόδου και μετά, η Ρεάλ επέβαλλε τον ρυθμό της, βρήκε «μεγάλα σουτ» από τον Τζέισι Κάρολ, ενώ ο Αντρές Νοτσιόνι ήταν… παντού και δικαίως αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του φάιναλ φορ!

Μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Βασίλη Σπανούλη σε φάιναλ φορ ύστερα από επτά σερί νίκες και τρία βραβεία MVP. Όμως από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός αστόχησε σε 14 βολές (12/26) και έχοντας 21% στα τρίποντα (5/23) ήταν -εκ των πραγμάτων- δύσκολο να φτάσει σε μια ακόμα ανατροπή. Παρόλα αυτά αποχαιρέτησε τη φετινή Ευρωλίγκα με το κεφάλι ψηλά…

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 35-28, 53-46, 78-59

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Ρίβερς 5(1), Φερνάντεθ 7(1/6τρ.), Νοτσιόνι 12(2), Ματσιούλις 9(2), Ρέγιες 2, Ροντρίγκεθ 11(1/5τρ.), Αγιόν 2, Κάρολ 16(4), Γιουλ 12(2), Μπουρούσης, Σλότερ 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 2, Χάντερ 10, Ντάνστον 4, Σπανούλης 3 (1/1διπ., 0/4τρ., 1/4βολ., 3ασ., 4λ.), Παπαπέτρου, Σλούκας 10(2), Πρίντεζης 11, Αγραβάνης, Μάντζαρης 1 (0/4τρ.), Λαφαγιέτ 1, Ντάρντεν, Λοτζέσκι 17(3).
Πηγή ethnos.gr

The post Με το κεφάλι ψηλά ο Ολυμπιακός! appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα