Με μήνυμα για την ελευθερία του Τύπου και ένα «καρφί» για τον Τραμπ

…αποχαιρετά τις ΗΠΑ ο Ομπάμα
Στα ερωτήματα των δημοσιογράφων απαντά, για τελευταία φορά ως πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Μπαράκ Ομπάμα, που σε μια σύντομη δήλωσή του υπογράμμισε για άλλη μια φορά τη σημασία του ελεύθερου και ανταγωνιστικού Τύπου.

«Είμαστε υπόλογοι στους ανθρώπους που μας έστειλαν εδώ. Τα καταφέρατε. Δεν πρέπει να είστε συκοφάντες αλλά πρέπει να είστε σκεπτικιστές» είπε ο κ. Ομπάμα, εξαπολύοντας έμμεσα «βέλη» εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ.

Τις

περασμένες ημέρες, οι συνεργάτες του Τραμπ διαρρέουν ότι ο νέος Αμερικανός πρόεδρος σκέφτεται να σταματήσει τις ενημερώσεις Τύπου στο Λευκό Οίκο.

Το τελευταίο διάστημα, τόσο ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα όσο και οι συνεργάτες του κάνουν… αγώνα για να πείσουν το στρατόπεδο Τραμπ ότι ορισμένες συναντήσεις μεταξύ αξιωματούχων και δημοσιογράφων στο Λευκό Οίκο είναι απαραίτητες για μια κυβέρνηση,

«Το ότι σας είχαμε σε αυτό το κτίριο έκανε αυτό το μέρος να λειτουργεί καλύτερα» είπε ο κ. Ομπάμα, που εμφανίστηκε ενώπιον των διαπιστευμένων δημοσιογράφων σε ιδιαίτερα κέφια και με χιουμοριστική διάθεση.

Η τελευταία συνέντευξη του απερχόμενου προέδρου έρχεται μετά από την απόφασή του να μειώσει την ποινή της Τσέλσι Μάνινγκ, της γυναίκας που είχε διοχετεύσει χιλιάδες διαβαθμισμένα διπλωματικά και στρατιωτικά έγγραφα των ΗΠΑ.

Η διαφυλική κρατούμενη, γνωστή στο παρελθόν ως στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ, αναμένεται να αποφυλακιστεί στις 17 Ιανουαρίου.

Η Μάνινγκ είχε καταδικαστεί τον Αύγουστο του 2013 σε ποινή κάθειρξης 35 ετών διότι παρέδωσε στον WikiLeaks πάνω από 700.000 εμπιστευτικά και απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής κυβέρνησης. Χτες, ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι η Μάνινγκ θα αποφυλακιστεί τον Μάιο.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι έχει απονεμηθεί Δικαιοσύνη» είπε ο κ. Ομπάμα, υπερασπιζόμενος την απόφασή του.

Χαρακτήρισε δε, δυσανάλογη του εγκλήματός της την ποινή. «Είναι λογικό για εμένα να μην της απονεμηθεί χάρη αλλά να μειωθεί η ποινή της» συμπλήρωσε ο κ. Ομπάμα, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Μάνινγκ έχει εκτίσει μια «δύσκολη ποινή».
Πηγή ethnos.gr

The post Με μήνυμα για την ελευθερία του Τύπου και ένα «καρφί» για τον Τραμπ appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα