Μάχη για τέταρτη μέρα δίνουν οι πυροσβέστες στο Άγιο Όρος

Μαίνεται για τέταρτη ημέρα το πύρινο μέτωπο στο Άγιο Όρος με την Πυροσβεστική να δίνει μάχη με τις φλόγες, αλλά και τον άνεμο.

Με το πρώτο φως της ημέρας στην μάχη της κατάσβεσης ρίχτηκαν εννέα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, κάνοντας ρίψεις νερού, ενώ δεκάδες πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Η φωτιά κινείται προς την Μονή Χιλανδαρίου, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν απειλείται η μονή.

Με εντολή του πρωθυπουργού βρίσκεται στο Άγιο Όρος προκειμένου

να συντονίσει τις προσπάθειες ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θ.Καράογλου.

Σε επιφυλακή βρίσκεται και το Γ’ Σώμα Στρατού, ενώ βοήθεια έχει φτάσει και από τη Σερβία, καθώς η Μονή Χιλανδαρίου είναι σέρβικο μοναστήρι.

Συλλήψεις για εμπρησμό

Ένας 38χρονος Βούλγαρος και μια 36χρονη επίσης από τη Βουλγαρία συνελήφθησαν στην Κάτω Συνοικία Τρικάλων στην ορεινή Κορινθία, με την κατηγορία του εμπρησμού κατά συναυτουργία.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι το πρωί της Παρασκευής, στο 20ό χλμ της επαρχιακής οδού Ξυλοκάστρου-Τρικάλων, προκάλεσαν πυρκαγιά σε αγροτική θαμνώδη περιοχή και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με το αυτοκίνητό τους.

Αμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, όπου εντόπισαν το όχημα και τους συνέλαβαν, ενώ η πυρκαγιά κατασβέστηκε από περιοίκους και διερχόμενους οδηγούς πριν προλάβει να επεκταθεί.
Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα