Λεβέντης: Είναι δημόσιος κίνδυνος

… το 30% των υπαλλήλων στο Δημόσιο δεν παράγει

Δεν φταίνε πάντα οι ξένοι, έχουμε ευθύνες γιατί δεν προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις τα τελευταία χρόνια. Οι ξένοι θέλουν έργα και όχι λόγια, οι μαγκιές δεν περνάνε.

Για το σύνολο των θεμάτων της επικαιρότητας, μίλησε, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και στον Γ. Παπαδάκη. Για το θέμα της κόντρας ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Κομισιόν, ο κ. Λεβέντης

είπε χαρακτηριστικά » αυτοί φταίνε, ωραία, εμείς τι κάνουμε, έχουμε πραγματοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε βάλει την υπογραφή μας, από το 2010 και μετά;». Η κυβέρνηση παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια και όταν έρθει η ώρα θα τα υπογράψει και θα τα ψηφίσει όλα τα νέα μέτρα. Η Ένωση Κεντρώων θα ψηφίσει την τροπολογία για το έκτακτο βοήθημα ότι «βοηθάει τους φτωχούς συνανθρώπους μας, λέμε ναι, όμως, ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να ενημερώσει τους δανειστές και να μην εμφανιζόμαστε «μάγκες», αφού αυτοί δίνουν τα χρήματα για το πρόγραμμα».

Ο κ.Λεβέντης ζήτησε να γίνει αξιολόγηση και καταγραφή των δημοσίων υπαλλήλων και όσων βρίσκονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ώστε να εντοπιστούν οι αργόμισθοι που με βάση τα στοιχεία που γνωρίζει, όπως είπε, ανέρχονται σε υψηλό ποσοστό και φθάνουν μέχρι και το 30%.
Ακόμη υποστήριξε ότι το 30% των υπαλλήλων στο Δημόσιο δεν παράγει. «Είναι δημόσιος κίνδυνος», είπε και σημείωσε ότι πρέπει να γίνει μελέτη για το ποιοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
«Μη λαμβανομένων μέτρων, μπαίνουμε σε καθεστώς Βουλγαρίας, όπου μισθοί και συντάξεις θα κόβονται αυτόματα», τόνισε ακόμη ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.
Την ίδια στιγμή πρότεινε να τεθούν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τις υψηλές συντάξεις και να τεθεί πλαφόν για όσους λαμβάνουν δύο και τρεις κύριες συντάξεις. Υπάρχουν 80 χιλιάδες συντάξεις πλουσίων, υπάρχουν 330 χιλιάδες τριπλές συντάξεις και υπάρχουν ένα εκατομμύριο διπλές συντάξεις, όλες αυτές να γίνουν μια με ανώτατο πλαφόν τα 1500 ευρώ. Όλοι πρέπει να βοηθήσουν σε μια στιγμή που η χώρα βυθίζεται στην φτώχεια», είπε ο κ. Λεβέντης.
Σημείωσε πως όσοι έχουν εισοδήματα από ενοίκια και είναι συνταξιούχοι αλλά έχουν χαμηλή σύνταξη θα πάρουν και το έκτακτο επίδομα και σημείωσε πως έτσι αναδεικνύεται η στρέβλωση του συστήματος.

Ο Βασίλης Λεβέντης ανέφερε ακόμη ότι ζήτησε να μειωθούν στο μισό οι μισθοί και οι συντάξεις των βουλευτών και η αντίδραση «στη Βουλή, από κάτω, ήταν να με μουτζώνουν». Η Ένωση Κεντρώων επιμένει και στην πρόταση για να δώσουν οι βουλευτές τρεις μισθούς το χρόνο για τις ένοπλες δυνάμεις, και στο άμεσο μέλλον το κόμμα θα καταθέσει υπό μορφή τροπολογίας σε νομοσχέδιο την συγκεκριμένη ρύθμιση και τότε θα «δούμε ποιος στηρίζει και ποιος όχι», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

The post Λεβέντης: Είναι δημόσιος κίνδυνος appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα