Κρίσιμη η Τετάρτη που έρχεται γιατί όλοι βλέπουν εκλογές ;

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ
Η εκλογολογία έχει αρχίσει και πάλι να φουντώνει για τα καλά και τα σενάρια δίνουν και παίρνουν στα ΜΜΕ για το χρόνο που θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές. “Αλλοι λένε τον μήνα Σεπτέμβριο άλλοι κατά το φθινόπωρο και πάει λέγοντας. Πάρα ταυτα οι διαφωνούντες απο,τι φαίνεται αυξάνονται αριθμητικά στο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός

Αλέξης Τσίπρας βάζει ως μικρότερο στόχο του να μείνουν 120 στην ψηφοφορία της Τετάρτης στην Βουλή για το μνημόνιο.
Το κλίμα επιδεινώνουν και τα capital control στις τράπεζες που διατηρούν τα 60 ευρω αναλήψεων ανα ημέρα με μόνη διευκόλυνση την εφάπαξ καταβολή τους ανα εβδομάδα στα 420 ευρώ πνίγοντας την αγορά γενικότερα.

Όπως καταλαβαίνουμε ο λογαριασμός για να ανοίξουν οι τράπεζες στην πρότερη λειτουργία τους «δεν βγαίνει» οι χρηματοδοτικές ανάγκες μέχρι το τέλος Αυγούστου θα καλυφθούν από τα 7 δις + 900 εκατ. που θα πάρουμε και δεν μένει ούτε δεκάρα παραπάνω.

Έτσι η πιθανότητα ενός κουρέματος καταθέσεων της τάξης του 37 % υπό την μορφή φορολογίας ή όχι είναι τώρα «πιο πιθανή από ποτέ» αν και η κυβέρνηση αποφεύγει να το συζητά διότι θα ανοίξει πολιτικές και όχι μόνο αντιπαραθέσεις. Η πιθανότητα όμως κουρέματος είναι ορατή και αναπόφευκτη μέχρι τέλος Αυγούστου σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη.

Άρα το όλο κλίμα οδηγεί σε εκλογές αν και εμείς επιμένουμε ότι στην παρούσα στιγμή δεν θα γίνουν.

Όποιες και αν είναι οι αναταράξεις το 62% ΟΧΙ του δημοψηφίσματος που έγινε 73% ΝΑΙ ούτε οι καλύτεροι πολιτικοί αναλυτές δεν μπορούν να εξηγήσουν τι θα φέρουν οι εξελίξεις
.
Η δυναμική του κυρίου Αλέξη Τσίπρα έχει υποστεί όμως «σοβαρό πλήγμα στην βουλή» και την Τετάρτη όλοι περιμένουν να πάει ακόμα χειρότερα.
Οι πολίτες θα έχουν γνώμη όταν εφαρμοστούν επάνω τους τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα έτσι κερδίζει χρόνο η κυβέρνηση.

Παράλληλα εφεδρεία όμως για το ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κύριος Δραγασάκης όπου «ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για την βοήθειά τους» στην συμφωνία που αποτελούσε μια σωτήρια λέμβο όπως ισχυρίστηκε στο» ναυάγιο των διαπραγματεύσεων» με αποτέλεσμα να υπάρχουν σενάρια αντικατάστασης του κυρίου Τσίπρα όταν έρθουν τα δύσκολα με τον ίδιο ως πρωθυπουργό με σκοπό την απορρόφηση των κραδασμών.

Βέβαια κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια την επόμενη ημέρα με πολλούς όπου συνέχεια αυξάνονται να αναρωτιούνται σε τι άλλαξε η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην ζωή των Ελλήνων σε σχέση με την προηγούμενη του κυρίου Σαμαρά-Βενιζέλου όπου τα μέτρα ήταν πολύ μικρότερα και χωρίς κλείσιμο των τραπεζών ;

Οι εξελίξεις στην ΝΔ δείχνουν «εσωτερικές ανακατατάξεις» και μόνον με τον κύριο Ευάγγελο Μεϊμαράκη να είναι προσωρινός μεταβατικός πρόεδρος και να μην μπαίνει θέμα αντικατάστασής του με χρυσή εφεδρεία πάντα τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Εκλογές…. μυρίζουν αλλά μάλλον δεν γίνονται μέχρι νεοτέρας των εξελίξεων στην οικονομία όπου δεν βγαίνουν τα νούμερα.

Κρατήστε το αυτό.

The post Κρίσιμη η Τετάρτη που έρχεται γιατί όλοι βλέπουν εκλογές ; appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα