Κρεμάστηκε από έναν βράχο όταν του έκοψαν το αναπηρικό επίδομα

Συνταξιούχος οικοδόμος από χωριό της Κοζάνης αυτοκτόνησε μετά την περικοπή του αναπηρικού επιδόματος που έπαιρνε από το ΙΚΑ. Ο 60χρονος αυτόχειρας είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, ωστόσο η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά τον εντοπισμό της σορού του από βοσκό την περασμένη Τρίτη, σε προχωρημένη αποσύνθεση, σε δύσβατη δασική περιοχή έξω από το χωριό Γαλατινή Κοζάνης.

Χρειάστηκε

μάλιστα να στηθεί επιχείρηση από την Πυροσβεστική προκειμένου να καταφέρουν να φτάσουν οι Αρχές σε εκείνο το σημείο.

Οι αστυνομικοί που έκαναν την αυτοψία διαπίστωσαν ότι ο αυτόχειρας είχε κρεμαστεί με τη ζώνη του παντελονιού του από την προεξοχή ενός βράχου, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο να έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας. Στο σημείο βρέθηκε το κινητό του καθώς και τα ρούχα που φορούσε την ημέρα που εξαφανίστηκε από τη Σιάτιστα.

Οπως έγινε γνωστό, στα τέλη του περασμένου Αυγούστου ο 60χρονος επισκέφτηκε το ΙΚΑ Σιάτιστας, από όπου ενημερώθηκε ότι κόβονται τα 280 ευρώ που εισέπραττε κάθε μήνα ως αναπηρικό επίδομα. Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι τον είδαν εκείνο το πρωινό να φεύγει από τα γραφεία του ασφαλιστικού ταμείου σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς ήδη αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα κι έδειχνε απελπισμένος.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγη ώρα αργότερα την ίδια ημέρα ο 60χρονος τηλεφώνησε στην οικογένειά του, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «αισθάνεται άχρηστος» και ότι «δεν έχει πλέον να τους προσφέρει τίποτα». Η οικογένειά του αναστατώθηκε κι ενημέρωσε την Αστυνομία, ωστόσο από τις 29 Αυγούστου τα ίχνη του χάθηκαν, μέχρι να εντοπιστεί απαγχονισμένος.
Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα