Κοντόσταυλος VS Σταμέλος στην Καισαριανή: 2 χωρίς επιφύλαξη

Του Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη για το Enimerosi24

O ηττημένος του χθεσινού τρίτου γύρου των δημοτικών εκλογών στην Καισαριανή, ΣΥΡΙΖΑίος Δήμαρχος Γ. Κοντόσταυλος, από τον ανθυποψήφιό του από το ΚΚΕ Ηλ. Σταμέλο, μπορεί να σεμνύνεται ότι κατέγραψε το μικρότερο χρόνο παραμονής δημοτικού άρχοντος σε δημαρχιακό θώκο, μόλις τρεις μήνες.

Η πανστρατιά που κήρυξε ο ΣΥΡΙΖΑ, η βροχή των κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων γιά την υποψηφιότητά από τα ΜΜΕ

που ελέγχει ή επηρεάζει η Κουμουνδούρου (κυρίως ο κλώνος της «Ε» και η ακατάσχετη στήριξη από το κομματικό δελτίο της «ΑΥΓΗΣ»), αλλά και η θεαματική «επιστράτευση» και της ΑΕ Ρένας Δούρου, Περιφερειάρχη Αττικής σε ρόλο αρχικομματάρχη του ΣΥΡΙΖΑ(…), δεν κατόρθωσαν να αποτρέψουν το μοιραίο, δηλαδή την καταψήφισή του Γ. Κοντόσταυλου, συνεπεία -κυρίως- της μεγάλης αποχής (67%), αλλά και της θετικής ψήφου υπέρ του υποψηφίου του ΚΚΕ, από την πλειοψηφία των δημοτών της Καισαριανής.

Από τη συγκεκριμένη κάλπη προφανώς προκύπτει μείζον μήνυμα γιά τους ΣΥΡΙΖΑίους, εφ” όσον είναι σε θέση να το αντιληφθούν. Οι αιτιάσεις περί των αιτιών της αποτυχίας Κοντόσταυλου, συνεπεία ανεπαρκούς στηρίξεως «κεντρικά από την Κουμουνδούρου», αποτελούν φύλλο συκής, προκειμένου να αποκρυβούν ουσιαστικοί λόγοι, που έχουν να κάνουν πιθανόν και με «ταβάνι» που έχει πιάσει η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ και η οποία μπορεί να βρίσκεται σε στάσιμη, αν όχι και σε πτωτική πορεία.

Από την άλλη πλευρά, οι πανηγυρισμοί από πλευράς ΚΚΕ, με την προσωπική παρουσία του γενικού γραμματέως της ΚΕ Δημ. Κουτσούμπα είναι μεν εύλογοι και αναμενόμενοι ως κάποιο βαθμό όμως. Διότι η υπερψήφιση Σταμέλου είναι περισσότερο ψήφος ανοχής και βεβαίως καταδίκης του απερχομένου ΣΥΡΙΖΑίου Δημάρχου των τριών μηνών, παρά το υψηλό ποσοστό με το οποίο εξελέγη από το δεύτερο γύρο, πολύ λιγότερο δε ψήφος υπέρ του ΚΚΕ.

Από την άποψη αυτή, οι τόνοι Κουτσούμπα περί «ανταρτομάνας Καισαριανής» κ.ο.κ. ηχούν παράταιρα, φανερώνοντας άγνοια ή υποτίμηση, έστω, της θετικής συγκυρίας υπέρ του υποψηφίου του ΚΚΕ και όχι ψήφο γενικώς υπέρ του ΚΚΕ. Ας ελπίσουμε ότι ο νέος Δήμαρχος Καισαριανής, δεν θα υποπέσει στη σωρεία των λαθών στα οποία υπέπεσε ο καταψηφισθείς Δήμαρχος, κατά τη βραχεία θητεία του.

Εις ό,τι αφορά το ΚΚΕ καθ΄εαυτό, προφανώς θα έχει αντιληφθεί ότι η Δικαιοσύνη του «αστικού καθεστώτος» το οποίο έχει πρόγραμμα να ανατρέψει, μπορεί κάποτε να του εξασφαλίσει όρους πολιτικού αγώνα προς όφελός του!

Τέλος τα αναφερόμενα στο σχετικό θέμα από το σημερινό φύλλο του κλώνου της «Ε», ότι ….ο ηττηθείς Δήμαρχος «πρόκειται γιά ένα πρόσωπο με πολιτική απήχηση στην πόλη, σε τρεις μήνες διοίκησης έδωσε δείγματα γραφής και έδειξε διάθεση να συγκρουστεί υπέρ της τοπικής κοινωνίας» μόνον ως…επικήδειος μπορούν να εκληφθούν ενός προαναγγελθέντος θανάτου ή ως μομφή γιά…αχαριστία προς τους κατοίκους της Καισαριανής, καθ΄υπόδειξιν προφανώς του κομματικού τους υποβολείου της Κουμουνδούρου!

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

The post Κοντόσταυλος VS Σταμέλος στην Καισαριανή: 2 χωρίς επιφύλαξη appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα