Κοντά σε συμφωνία για τα εργασιακά

Η διαπραγμάτευση με την τρόικα βρίσκεται σε καλό δρόμο δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, αποχωρώντας αργά το απόγευμα από την ευρεία σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου, υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, η οποία άρχισε στη 1.00 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει των τελευταίων διαβουλεύσεων με την τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα

απεδέχθη κάποια σημεία από τις κυβερνητικές προτάσεις και την εβδομάδα που αρχίζει αύριο, ενδέχεται να κλείσει η συμφωνία για τα εργασιακά με τους εκπροσώπους των δανειστών μας.

Η κυβέρνηση βρίσκεται «πάρα πολύ κοντά» σε συμφωνία με την τρόικα για τα εργασιακά θέματα, δήλωσε χαρακτηριστικά, εξερχόμενος του Μαξίμου, ο κ. Βρούτσης, ενώ υπογράμμισε την μεγάλη συμβολή των κ. Βενιζέλου και Κουβέλη προς αυτή την κατεύθυνση.

Μετά τη σύσκεψη θα ενημερωθούν και οι άλλοι δύο εταίροι της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσουν άμεσα όλα τα εκκρεμή ζητήματα με τους εκπροσώπους των δανειστών, για να προχωρήσει η αξιολόγηση της τρόικας, η οποία θα πρέπει να παραδώσει την έκθεση της, έτσι ώστε στο Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου, να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισεκατομμυρίων.

Αισιόδοξος για την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, την οποία τοποθετεί, χρονικά, στις αρχές Νοεμβρίου, εμφανίστηκε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

«Είμαι αισιόδοξος πως θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα από την αξιολόγηση», δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος από τις Βρυξέλλες. «Πιστεύω πως αυτό θα επιτευχθεί στις αρχές Νοεμβρίου, πριν από τα μέσα Νοεμβρίου», πρόσθεσε.

Αισιοδοξία για την εκταμίευση της δόσης εξέφρασε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στην «Ημερησία του Σαββάτου».

«Εχουμε καλύψει το 90% της δρόμου για να πάρουμε τη δόση. Θα ήταν τεράστια σπατάλη εθνικής προσπάθειας εάν, τώρα, αποτύχουμε», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών που χαρακτηρίζει «χρήσιμη» για την Ελλάδα την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής.

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρει ακόμη: «Πλησιάζουμε προς το τέλος και πρέπει να δώσουμε απάντηση σε όλα τα ερωτήματα που έχουν μείνει ακόμα αναπάντητα», ώστε να εισρεύσουν στη χώρα τα απαιτούμενα, για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, κεφάλαια».
Πηγή: ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα