Κομισιόν: Ισως και αρχές Οκτωβρίου η έκθεση της τρόικας

«Η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ολοκληρώσει την αξιολόγηση του δεύτερου προγράμματος αξιολόγησης της Ελλάδας», επανέλαβε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, ο Σάιμον Ο’ Κόνορ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν, αποφεύγοντας ωστόσο να αναφέρει ακριβή ημερομηνία επιστροφής της τρόικας.

«Δεν είμαι σε θέση να αναφέρω συγκεκριμένα

χρονοδιαγράμματα. Η αποστολή θα διαρκέσει μερικές εβδομάδες. Ενδεχομένως η έκθεση αξιολόγησης να είναι έτοιμη περί τα τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου. Εξαρτάται από την πρόοδο που θα σημειωθεί. Δε μπορώ να διευκρινίσω πότε ακριβώς θα επισκεφθεί η τρόικα την Αθήνα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Ο’ Κόνορ.

Σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής Rheinische Post υποστηρίζει ότι η έκθεση της τρόικα, θα είναι έτοιμη στις αρχές Οκτωβρίου, επικαλούμενο διπλωμάτες της ΕΕ.

«Το νωρίτερο στις αρχές Οκτωβρίου» και όχι τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμη η έκθεση της Τρόικα για τα μεταρρυθμιστικά βήματα της Ελλάδας, αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα.

Η Rheinische Post, που επικαλείται καλά πληροφορημένο ευρωπαίο διπλωμάτη, αποδίδει αυτή την καθυστέρηση στο ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. «Τα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων θα μπορούν να εφαρμοστούν το νωρίτερο εντός του Σεπτεμβρίου», αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα