Κόλλησαν οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ στον Σταικούρα

Στο… «λογιστήριο του κράτους» κόλλησαν οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ αφού ο αρμόδιος υπουργός κ. Σταϊκούρας κρατά το όλο θέμα στο.. «συρτάρι του» μη δίνοντας «έγκριση» για τα 7+8 εκατ. ευρώ που προβλέπει προϋπολογισμός της ΕΡΤ του 2013 για

το θέμα των συμβασιούχων!

Είναι γεγονός ότι στο ραδιομέγαρο επικρατεί ένα… δυσμενέστατο κλίμα μετά την παραίτηση του Νίκου Σίμου που εξήλθε την πιο ακατάλληλη στιγμή της ΕΡΤ με την δικαιολογία της διαφωνίας του για την τοποθέτηση του κ.Μπράμου στην Γενική διεύθυνση προγράμματος της ΕΡΤ…!

Είναι ώρα όμως που πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και πρωτοβουλίες Μαξίμου για την αποκατάσταση της έτσι και αλλιώς μη εύρυθμης λειτουργίας της ΕΡΤ…

Πρέπει να δοθεί εντολή στον κ.Σταϊκούρα να δώσει το «πράσινο φως» για τον προϋπολογισμό του 2013 που έτσι και αλλιώς έχει υποστεί περικοπές στο ύψος των περιστάσεων του μνημονίου και της τρόικα έτσι ώστε ο αρμόδιος υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου να προχωρήσει στις κατάλληλες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα με την διοίκηση της ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ αντιμετωπίζει αυτή την ώρα τεράστια «κενά» στο τομέα ενημέρωσης αφού πολλοί τομείς καλύπτονταν από συμβασιούχους δημοσιογράφους και σήμερα ή δεν καλύπτονται καθόλου ή αναπληρώνονται…

Πρέπει να αναλάβει άμεσα προσωρινά καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου πρόσωπο της διοίκησης της ΕΡΤ αφού η εταιρεία δεν μπορεί και δεν πρέπει να μένει «ακέφαλη» για δύο-τρεις τουλάχιστον μήνες που απαιτείται διαδικαστικά και μέσω της βουλής ο διορισμός νέου διευθύνοντος συμβούλου!

Διαφορετικά θα επικρατήσει η «ακυβερνησία» της εταιρείας η έλλειψη πλουραλιστικής ενημέρωσης του Έλληνα πολίτη αλλά και η τροφή για σενάρια κομματικής πολιτικής αντιπαράθεσης οι μεν με τους δε και εκείνους που θέλουν να συντηρούν καθεστωτικές νοοτροπίες στο «μαγαζί» !

Νομίζω ότι το «μπάχαλο» αυτών των νοοτροπιών το ζήσαμε όλοι οι Έλληνες πολίτες με απεργίες πάνω σε μεγάλα γεγονότα, κλείσιμο της εικόνας και του ήχου σε μεταδόσεις υψίστου Εθνικής σημασίας από τον ίδιο το πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αλλά και τα όσα επιπόλαια και δημοσιογραφικά κατακριτέα όσα συνέβησαν με την επίσημη επίσκεψη Ολάντ στην χώρα μας!

Μήπως ο κ Σταϊκούρας να τα αξιολογήσει όλα αυτά;

Μήπως το Μαξίμου να εκχωρήσει προσωρινά καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου;

Μήπως ο επόμενος διευθύνων της ΕΡΤ να είναι έγκριτος νομικός εκτός της ΕΡΤ;

Μήπως να επανεξεταστούν τα πάντα στην ΕΡΤ;

Μήπως;

Nίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος
μέλος της ΕΣΗΕΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα