Κική - Κοκό του Ιωάννη Κομνηνού

Απογεύματα στο φουαγέ του Ολύμπια – Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στις 18.00

Η απολαυστική οπερέτα του Ιωάννη Κομνηνού, Κική-Κοκό παρουσιάζεται αυτή την Κυριακή στο Φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια. Η φάρσα που επινόησε ο πετυχημένος συγγραφέας της εποχής Σπύρος Ποταμιάνος (1877-1935) και της οποίας τη μουσική έγραψε ο Κομνηνός -μία από τις σημαντικές μορφές της ελληνικής οπερέτας- υπήρξε εκτός από την κορυφαία στιγμή της συνεργασίας τους, μία τεράστια εμπορική επιτυχία στην εποχή της σπάζοντας το μονοπώλιο των Σακελλαρίδη-Χατζηαποστόλου στο συγκεκριμένο

είδος.

Στο πιάνο και στη μουσική διεύθυνση της εκδήλωσης ο Γιώργος Νιάρχος.

Ερμηνεύουν: Μάρα Θρασυβουλίδου (Κική), Βάγια Κωφού (Kοκό), Δημήτρης Σιγαλός (Toτός), Μαρία Βλαχοπούλου (Γλυκερία), Ηλίας Τηλιακός (Λάζαρος).

Ο τίτλος της οπερέτας είναι δανεισμένος από τη μεγάλη επιτυχία της προηγούμενης χρονιάς “Η Κική και η Κοκό” σε μουσική Β. Σκόττο και στίχους Β. Σιδέρη που κι αυτή με τη σειρά της είναι η ελληνική μετάφραση της τεράστιας ευρωπαϊκής επιτυχίας “La Petite Tonkinoise” της Τζοζεφίν Μπαίηκερ. Πρόκειται για μια καθόλου ασυνήθιστη στο ελαφρό μουσικό θέατρο κεφαλαιοποίηση της επιτυχίας τραγουδιών, ταινιών ή γεγονότων, συνήθεια ενδεικτική της εμπορικής στόχευσης των δημιουργών. Καθώς το λιμπρέτο του Ποταμιάνου δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατό να εντοπιστεί, η μόνη πηγή που μας δίνει πληροφορίες για την υπόθεση, εκτός από το μουσικό κείμενο, είναι οι κριτικές.

The post Κική - Κοκό του Ιωάννη Κομνηνού appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Αναζητήσεις
κικη κοκο
Τυχαία Θέματα