Κέρι: Δεν ξέρω τι λέει ο Ασαντ, η απόδειξη μιλά από μόνη της

Κάθε ισχυρισμό του Μπασάρ αλ – Άσαντ ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για χρήση χημικών από το καθεστώς, απέρριψε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε ότι «η απόδειξη μιλά από μόνη της» απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, την ώρα που άρχιζε στο Λονδίνο τη συνάντησή του με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς για την επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Ο σύρος πρόεδρος σε συνέντευξη

που παραχώρησε σε αμερικανό δημοσιογράφο στη Δαμασκό δήλωσε «ότι δεν υπάρχει απόδειξη ότι έκανα χρήση χημικών όπλων εναντίον του λαού μου», μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Το CBS μετέδωσε μια περίληψη της συνέντευξης η οποία δεν περιείχε ηχητικό ή βιντεοσκοπημένο υλικό από την συνέντευξη του Ασαντ.

Επίσης ο Μπασάρ αλ-Ασαντ είχε ένα μήνυμα για τους Αμερικανούς, ότι «η δέσμευσή τους σε πολέμους και συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή δεν ήταν καλή εμπειρία γι αυτούς»

Στο διπλωματικό επίπεδο ο Τζον Κέρι συνεχίζει την περιοδεία του στην Ευρώπη για να πείσει για την ανάγκη μιας στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία.

Ο Κέρι επιστρέφει σήμερα στην Ουάσινγκτον, μετά τη συνάντηση που θα έχει το πρωί με τον βρετανό ομόλογό του Ουίλιαμ Χέιγκ, του οποίου η κυβέρνηση δεν θα μετάσχει σε μια στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία μετά την καταψήφιση της πρότασης αυτής από το κοινοβούλιο.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα