Καζάνι που βράζει η Γαλλία

Αποφασισμένος να συνεχίσει την εργασιακή μεταρρύθμιση ο Ολάντ

Αποφασισμένος να συνεχίσει τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις εμφανίζεται ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, που διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει απέναντι στο «κύμα» κοινωνικής αγανάκτησης που εξαπλώνεται στην χώρα του.

Την ώρα που τα γαλλικά συνδικάτα απειλούν να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, ο κ. Ολάντ κάνει λόγο για μια «καλή μεταρρύθμιση» και αναφέρει ότι «θα κρατήσει γερά» μέχρι την εφαρμογή της.

Σε δηλώσεις του από την Ιαπωνία,

όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην σύνοδο G7, ο Γάλλος πρόεδρος εμφανίζεται ανυποχώρητος, σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό της χώρας Μανουέλ Βαλς που έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν ορισμένες τροποποιήσεις.

Η κατάσταση στην Γαλλία είναι εκρηκτική… Για όγδοη φορά από τα μέσα Μαρτίου, χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν την Πέμπτη στους δρόμους και διαδήλωσαν κατά του νομοσχεδίου. Η κυβέρνηση αναφέρει ότι το νομοσχέδιο έχει ως στόχο να δώσει μεγαλύτερη ευελιξία στις επιχειρήσεις, κάτι το οποίο αμφισβητούν οι επικριτές του.

Οι πολέμιοι του σχεδίου νόμου ισχυρίζονται ότι θα φέρει εργασιακή αβεβαιότητα στους μισθωτούς.

Τις τελευταίες ημέρες το κίνημα έχει σκληρύνει τη στάση του με τον αποκλεισμό λιμανιών, διυλιστηρίων και αποθηκών καυσίμων, σε μία μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση που θέλει να αποφύγει την παράλυση της χώρας δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του ποδοσφαιρικού Euro 2016.

Εννέα από τους 19 πυρηνικούς σταθμούς της χώρας έχουν μειώσει την παραγωγή τους, σύμφωνα με το CGT, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, σύμφωνα με τον διαχειριστή του δικτύου.

Εθνική διαδήλωση

Εκτός από τους αποκλεισμούς, τα συνδικάτα έχουν προγραμματίσει και μια «δυνατή εθνική διαδήλωση» για τις 14 Ιουνίου –την ημέρα που ξεκινάει η συζήτηση του κειμένου στην Γερουσία της χώρας.

Τα συνδικάτα δεν έχουν καταφέρει ακόμα να συναντηθούν με τον Φρανσουά Ολάντ, παρά το σχετικό αίτημά τους. Μάλιστα, εξέφρασαν τη λύπη τους για τη σιωπή της εκτελεστικής εξουσίας, επικρίνοντας την επιμονή της κυβέρνησης να μην αποσύρει το σχέδιο νόμου.
Πηγή ethnos.gr

The post Καζάνι που βράζει η Γαλλία appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα