Καταγγελία εργαζομένων στο Badminton

Ανώνυμοι και πλήρως αγανακτισμένοι εργαζόμενοι του θεάτρου

Είμαστε μια ομάδα εργαζομένων στο θέατρο ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ, οι οποίοι για ευνόητους λόγους δεν θέλουμε ακόμη να δημοσιοποιήσουμε τα ονόματά μας. Λάβαμε την πρωτοβουλία να προσφύγουμε σε αυτού του είδους την ανώνυμη καταγγελία για τον λόγο ότι φοβόμαστε ότι σε περίπτωση που προσφύγουμε δια της δικαστικής οδού κινδυνεύουμε να χάσουμε τις δουλειές

μας.

Με απόλυτη επίγνωση των λεγομένων μας μπορούμε να πούμε ότι οι συνθήκες εργασίας μας στην ως άνω επιχείρηση είναι μεσαιωνικές. Συγκεκριμένα, οι περισσότεροι εξ ημών έχουμε να λάβουμε χρήματα από τον Ιούνιο. Παράλληλα, εργαζόμαστε κάποιες ημέρες για 16 και 18 ώρες καθώς και πολλά σαββατοκύριακα χωρίς σε καμία περίπτωση να λάβουμε τα αντίστοιχα χρήματα που προβλέπονται από την εργατική νομοθεσία για την υπερωριακή απασχόληση ή την εργασία κατά τις Κυριακές κλπ. Περιττό να αναφέρουμε ότι δεν ασφαλιζόμαστε όπως πρέπει αφού οι περισσότεροι από εμάς ουσιαστικά προσλαμβανόμαστε και απολυόμαστε αυθημερόν.

Πρόσφατα συνέβη ένα πολύ θλιβερό περιστατικό, για το οποίο δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν έχουν γίνει νομικές ενέργειες. Συγκεκριμένα ένας εργαζόμενος έπεσε και σκοτώθηκε κατά την διάρκεια της εργασίας του στην επιχείρηση. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να πούμε, σίγουρα όμως είναι κάτι το οποίο πολύ εύκολα μπορεί να διασταυρωθεί.

Υπάρχει μια κατάσταση, σύγχρονης δουλείας, με την διαφορά ότι σε καθεστώτα δουλείας οι δούλοι ελάμβαναν κι ένα κομμάτι ψωμί, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση. Είμαστε σε πλήρη απόγνωση καθώς πολλοί από εμάς έχουμε οικογένειες και έχουμε ανάγκη ενός ελάχιστου εισοδήματος προκειμένου να ζήσουμε.

Επιφυλασσόμεθα να εκθέσουμε και περαιτέρω πληροφορίες στο προσεχές διάστημα, ευχόμενοι παράλληλα να λάβουν γνώση της παρούσης καταγγελίας οι αρμόδιοι και να ενεργήσουν ανάλογα.

Με εκτίμηση
Οι ανώνυμοι και πλήρως αγανακτισμένοι εργαζόμενοι του θεάτρου Μπάντμιντον

Keywords
Τυχαία Θέματα