Καρλ Λάγκερφελντ: «Ο Ολάντ είναι ηλίθιος»

Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Καρλ Λάγκερφελντ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, κατηγορώντας τον ότι «καταστρέφει την γαλλική οικονομία», προωθώντας την επιβολή υψηλής φορολογίας στους πλουσιότερους πολίτες της χώρας. Δεν δίστασε, μάλιστα, να τον χαρακτηρίσει «ηλίθιο».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική έκδοση του γυναικείου περιοδικού «Μαρί Κλερ», ο Λάγκερφελντ, δημιουργικός διευθυντής του οίκου Σανέλ, συνέκρινε τον Ολάντ με τον πρώην πρωθυπουργό της Ισπανίας

Θαπατέρο. «Αυτός ο ηλίθιος θα αποβεί τόσο καταστροφικός όσο υπήρξε ο Θαπατέρο», είπε.

Η πελατεία του Σανέλ αποτελείται από τα πιο εύπορα στρώματα του πληθυσμού, τα οποία πλήττονται από τη νέα φορολογική πολιτική στη Γαλλία.

Οι επιθετικές δηλώσεις του Λάγκερφελντ ακολουθούν αυτές πολλών γάλλων επιχειρηματιών, που ενίστανται για τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης Ολάντ στο πλαίσιο των προσπαθειών περιστολής του γαλλικού χρέους και του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Η γαλλική προεδρία ως τώρα δεν έχει σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές.

Το επεισόδιο καταγράφεται ενώ η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου φθίνει (41% σήμερα, από 60% όταν είχε εκλεγεί).

Ο ασπρομάλλης Λάγκερφελντ, γερμανικής καταγωγής, χαρακτηρίζεται εκκεντρικός και διόλου συμβατικός χαρακτήρας. Στη συνεργασία του με τον οίκο Σανέλ έχει σχεδιάσει μερικές από τις ακριβότερες δημιουργίες του οίκου μόδας.

«Πρόκειται για καταστροφή: ο Ολάντ «θέλει να τιμωρήσει τους πλούσιους», και «ουδείς θα εξετάσει το ενδεχόμενο να κάνει επενδύσεις (. . .) οι ξένοι δεν θα επενδύσουν ποτέ ξανά στη χώρα μου», δήλωσε στο «Μαρί Κλερ».

Ακόμη, υποστήριξε πως «πλην των κοσμημάτων, των αρωμάτων, της παραγωγής οινοπνευματωδών ποτών και μόδας, η γαλλική ανταγωνιστικότητα στο διεθνές στερέωμα είναι ανύπαρκτη».
Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα