Καρατόμηση Τομπούλογλου από ΕΤΕ και Αγλαϊα Κυριακού

Την καθαίρεση του από τη θέση του…. ισόβιου προέδρου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» αποφάσισε μετά από σύσκεψή του το συμβούλιο του νοσοκομείου, στην οποία μετείχε και ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ εντολή για την άμεση απόλυσή του από την ΕΤΕ έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας,

Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

Όπως δήλωσε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Δ.Σ ο Άδωνις Γεωργιάδης, «ο Χάρης Τομπούλογλου αποτελεί παρελθόν» για το νοσοκομείο.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι εργαζομένοι εκεί κάνουν εξαιρετική δουλειά και τόνισε πως «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση το θλιβερό περιστατικό με τον κ. Τομπούλογλου να χρεωθεί σε ένα νοσοκομείο που προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει πολύ σπουδαίο έργο».

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, το δ.σ. του νοσοκομείου αποφάσισε να αφαιρεθεί από τον Χάρη Τομπούλογλου και η ιδιότητα του μόνιμου μέλους του συμβουλίου, όπως προβλέπει το ειδικό καθεστώς για τα ιδρύματα, και ζήτησε από τον υπουργό να επισπεύσει τη διαδικασία για την αντικατάστασή του.

Στις δηλώσεις τους, τόσο ο υπουργός όσο και η αντιπρόεδρος του δ.σ., που θα αναλάβει χρέη προέδρου μέχρι να τοποθετηθεί νέος, απέρριψαν κατηγορηματικά τον ισχυρισμό του Χάρη Τομπούλογου ότι τα 25.000 ευρώ που έλαβε από την εταιρεία προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο.

«Δεν μπορεί ο πρόεδρος του δ.σ. ή ένας διοικητής να εισπράξει χρήματα από δωρεά. Η δωρεά για να γίνει πρέπει να έχει προηγηθεί αποδοχή της από το δ.σ. και να γνωρίζουν όλοι ποιος δίνει τα χρήματα, γιατί τα δίνει και σε ποιο σκοπό πάνε. Δωρεά προφορική σε καφετέρια δεν υπάρχει» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος του δ.σ. του «Αγλαϊα Κυριακού» επισήμανε πως η διαδικασία των δωρεών γίνεται κατ’ αρχήν εγγράφως, αλλά και στην περίπτωση που γίνει προφορικά, αυτό γίνεται δημοσίως και με τη σύμφωνη γνώμη του διοικητικού συμβουλίου.

Η ίδια χαρακτήρισε ως «κεραυνό εν αιθρία» το περιστατικό με τον Χάρη Τομπούλογλου και ξεκαθάρισε πως το νοσοκομείο θα συνεχίσει να λειτουργεί με τον τρόπο που λειτουργούσε όλα αυτά τα χρόνια και «με τη συμβολή όλων των εξαιρετικών εργαζομένων».

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι, ο Χάρης Τομπούλογλου ήταν χαμηλόβαθμος εργαζόμενος της Εθνικής Τράπεζας και απολύεται με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Αλέξανδρου Τουρκολιά.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα