Καραδοκεί ο Μελισσανίδης να πάρει το MEGA

Αναγκάζοντας τον Βαρδινογιάννη και τους υπόλοιπους μετόχους να ξανασκεφτούν τις προθέσεις τους

«Το MEGA δεν θα συμμετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες αν πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους» γράφαμε (εδώ) στα τέλη Αυγούστου. Ενώ εχθές ειπώθηκε ότι η προκήρυξη μπορεί να είναι έτοιμη στα μέσα Οκτωβρίου και ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Ροδόλφος Μορώνης που βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά συμπλήρωσε ότι θα χρειαστούν

κάποιες νομικές ρυθμίσεις… Όπως και να ‘χει ο διαγωνισμός – συμφωνούν όλοι, μπορεί να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα, είτε αυτό είναι στα μέσα Νοέμβρη είτε αρχές Δεκέμβρη.

Οι ημερομηνίες λοιπόν σύμφωνα με το αρχικό μας ρεπορτάζ δεν φαίνεται να ευνοούν τη συμμετοχή του MEGA… παρά το γεγονός ότι οι μέτοχοι αν αποφασίσουν να βάλουν χρήματα στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τα υπόλοιπα, δηλαδή και με τις τράπεζες και η προετοιμασία του φακέλου μπορεί να είναι εντός των συγκεκριμένων χρονικών ορίων και άρα να προλάβει το κανάλι να συμμετέχει στο διαγωνισμό!

Ωστόσο ορισμένοι αποδίδουν τις καθυστερήσεις στην πλευρά Βαρδινογιάννη υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ο συγκεκριμένος μέτοχος δεν επιθυμεί τη συνέχιση της λειτουργίας του καναλιού!

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται παρά τους ψιθύρους τραπεζικών κύκλων ή άλλων παραγόντων της αγοράς… Ακόμη όμως και βάση να έχουν αυτοί οι ψίθυροι ή οι εκτιμήσεις για τη στάση που κρατά η οικογένεια Βαρδινογιάννη στο πρόβλημα του MEGA… Η παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη που κατά τους γνωρίζοντες καραδοκεί για να εξαγοράσει το κανάλι σε περίπτωση που οι τράπεζες προχωρήσουν σε εκκαθάριση καταβάλλοντας εως και 40 εκ ευρώ εξασφαλίζοντας μαζί με όλα και τη «βιβλιοθήκη»… προφανώς μπορει να λειτουργήσει ανασταλτικά ακόμη και για όσους μιλούν για ανομολόγητα σχέδια της οικογένειας Βαρδινογιάννη!

Είναι δύσκολο λοιπόν να υποστηρίξει κάποιος ότι η επιχειρηματική οικογένεια θα προτιμούσε να περάσει το MEGA στον Μελισσανίδη για 40 ή 50 εκ… όταν μαζί με τους υπόλοιπους μετόχους – σε μια light εκδοχή, με 15 εως 20 εκ το κανάλι θα μπορούσε να ξαναπάρει μπροστά και να παραμείνει στην ιδιοκτησία τους!

Πάντως αν το «φλερτ» του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη με τα ΜΜΕ (όπως φάνηκε και στην περίπτωση του ΔΟΛ καταθέτοντας τη δεύτερη υψηλότερη προσφορά μετά τον Μαρινάκη) και ειδικότερα το ενδιαφέρον του για το MEGA, λειτουργήσει ανασταλτικά για τις προθέσεις που χρεώνουν στους σημερινούς μετόχους του καναλιού… κέρδος θα είναι για τους εργαζόμενους!

The post Καραδοκεί ο Μελισσανίδης να πάρει το MEGA appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα