Κανονικά κυκλοφορεί από σήμερα το βιβλίο για τον Στρος Καν

Απορρίφθηκε τελικά η προσφυγή του Ντομινίκ Στρος- Καν κατά της κυκλοφορίας του βιβλίου της πρώην ερωμένης του με τίτλο «Η Ωραία και το Τέρας». Ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κέρδισε όμως αποζημίωση ενώ σε κάθε βιβλίο θα εμπεριέχεται ένα ένθετο με τις αντιρρήσεις του.

Ο Γάλλος πολιτικός και πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το αξίωμά του μετά το σεξουαλικό σκάνδαλο που ξέσπασε το Μάιο του 2011, πέτυχε ουσιαστικά μισή νίκη έναντι του βιβλίου που πρόκειται να κυκλοφορήσει

σύντομα στην γαλλική αγορά και το οποίο τον χαρακτηρίζει «μισό άνθρωπο, μισό γουρούνι».

Το δικαστήριο του επιδίκασε αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ, την οποία θα πρέπει να καταβάλλει η συγγραφέας-πρώην ερωμένη του Ντομινίκ, Μαρκέλα Γιακούμπ και ο εκδότης της, καθώς και 25.000 ευρώ επιπλέον από το ενημερωτικό περιοδικό Le Nouvel Observateur. Το περιοδικό επίσης διετάχθη να φιλοξενήσει στο μισό εξώφυλλό του την απόφαση του δικαστηρίου.

Οι δικηγόροι του Στρος Καν είχαν ζητήσει την απαγόρευση κυκλοφορίας και την τοποθέτηση διευκρινιστικού ένθετου στα πρώτα 40.000 αντίτυπα, που έχουν τυπωθεί και κυκλοφορούν από σήμερα, 27 Φεβρουαρίου.

Το βιβλίο της Γιακούμπ, το οποίο μπορεί να μεταφραστεί ως «Η ωραία και το τέρας» ή ως «Η ωραία και ο βλάκας» ολοκληρώθηκε τον περασμένο Αύγουστο μετά τη διάρκειας 7 μηνών σχέση της συγγραφέα με τον DSΚ.

Αν και στο βιβλίο η Γιακούμπ δεν κατονομάζει τον Στρος-Καν ενώ υποστηρίζει ότι κάποιες γραφικές σεξουαλικές σκηνές αποτελούν προϊόν φαντασίας, τον «φωτογραφίζει» καθαρά ενώ στο περιοδικό Le Nouvel Observateur η ίδια παραδέχεται ότι πρόκειται για τον πρώην ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ.

Στην κατάθεσή του στο δικαστήριο ο 63χρονος άνδρας δήλωσε τρομαγμένος από την «ανεντιμότητα» με την οποία η προσωπική του ζωή έπεσε θύμα επίθεσης από κάποιον που απλώς «ήθελε να βγάλει χρήματα». «Βαρέθηκα πια να με εκμεταλλεύονται οι άλλοι. Ένα μόνο πράγμα θέλω, να με αφήσουν ήσυχο» δήλωσε.

Το βιβλίο της Μαρκέλα Γιακούμπ αποτελεί μια… πιπεράτη συρραφή σεξ, εξουσίας και φιλοδοξιών (ακόμη και για την προεδρία της Γαλλίας) με λίαν κυνικούς χαρακτηρισμούς για τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, παρομοιάζοντας τη ζωή του με αυτή ενός γουρουνιού που αγαπούσε τα όργια, ενώ υποστηρίζει ότι ο λόγος που ένιωσε έλξη για την πρώην σύζυγό του Αν Σενκλέρ, ήταν τα χρήματα και η πολυτέλεια στην οποία αδυνατούσε να αντισταθεί.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα