Καμμένος: «Την πολιτική διαφωνία την καταλαβαίνω, δεν είναι αποδεκτή όμως η αποστασία»

Μαίνεται η σκληρή διαμάχη μεταξύ του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου με τους αποχωρήσαντες από το κόμμα βουλευτές, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν ασυνήθιστα βαρείς χαρακτηρισμούς στον απόηχο του πολιτικού «διαζυγίου».

Ο κ. Καμμένος, μιλώντας το πρωί της Κυριακής

στον Σκάι, έκανε λόγο για «αποστάτες», «προδότες», «καβάτζες» και «φίρμες» και επιτέθηκε ιδιαίτερα κατά των Κώστα Μαρκόπουλου και Γιάννη Κουράκου.

«Την πολιτική διαφωνία την καταλαβαίνω, δεν είναι αποδεκτή όμως η αποστασία. Η αποστασία σημαίνει ότι αυτοί πάνε να γίνουν -και θα δούμε ποιος έχει δίκιο- το δεκανίκι του κ. Σαμαρά» είπε ο κ. Καμμένος, συμπληρώνοντας:

«Τελείωσαν οι ρεζέρβες από το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ πέθανε, δεν αντέχει άλλο, έχει φυλλορροήσει. Δεν τους φτάνουν οι ψήφοι του ΠΑΣΟΚ, είναι 150 οι συγκυβερνώντες. Θέλουν δύο προδότες. Τους βρήκανε».

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επιτέθηκε κατά του Γιάννη Κουράκου χαρακτηρίζοντας τον «απατεώνα, ο οποίος δεν σεβάστηκε τον τίτλο του Μανιάτη» και ο οποίος «με φίλαγε στο γραφείο μου μια ώρα πριν την ΚΟ και με εκλιπαρούσε να του δώσω μία θέση για το συνέδριο».

Ο Κώστας Μαρκόπουλος, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, χρησιμοποιεί ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο, κάνοντας λόγο για «αυτάρεσκους αρχηγίσκους του Facebook και του Twitter» και κατηγορώντας τον ότι λειτουργεί «σαν λαϊκιστής βουλευτής της Β’ Αθηνών, αλλά ζει σε άλλον κόσμο».

«Ο Πάνος Καμμένος θα μείνει με τους πολιτικά απαίδευτους, γραφικός και αυτοθαυμαζόμενος» προσθέτει ο κ. Μαρκόπουλος και απαντά με σκληρότητα στον όρο «αποστάτης» λέγοντας: «Όταν παρακαλούσε γονατιστός να πείσω τους δέκα βουλευτές που διεγράφησαν από τη ΝΔ να πάνε μαζί του ήμουν ισοδύναμα θεός, τώρα αποστάτης».

«Εγώ εγκατέλειψα λείψανα λαϊκισμού, πολιτικής αμορφωσιάς και εξουσιολαγνείας έναντι οποιουδήποτε ανταλλάγματος. Και πολύ άντεξα» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκόπουλος, ισχυριζόμενος ότι «στους Ανεξάρτητους Έλληνες υπάρχει μυστική ατζέντα, η συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ».

Σκληρές εκφράσεις κατά του Π.Καμμένου χρησιμοποιεί και ο Χρήστος Ζώης από την Καθημερινή της Κυριακής. «Ο πρόεδρος ήθελε προσωπικό μαγαζί. Αν συνέχιζα, θα είχα ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη» αναφέρει.

«Σε ένα μήνα ‘τα είδα όλα’. Σε σημείο να κάνω δεύτερες σκέψεις. Ποιος θέλει τους Ανεξάρτητους Έλληνες στον χώρο της γραφικότητας; Ποιος συμβουλεύει την ηγεσία τους; Πού κυοφορούνται επικίνδυνες ιδέες; Ποιοι κρύβονται πίσω από τον δικό μου αγώνα;», πρόσθεσε ο κ. Ζώης.

Πυρά και από τον Γιάννη Μανώλη, από τις σελίδες του Τύπου της Κυριακής. «Ήμουν και θα είμαι αντιμνημονιακός, αλλά ο αντιμνημονιακός αγώνας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να γραφικοποιείται και να γελοιοποιείται. Δυστυχώς για τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ., το αντιμνημόνιο ήταν και είναι απλώς ένα σύνθημα χωρίς περιεχόμενο, χωρίς ουσία, χωρίς προοπτική» αναφέρει.
Πηγή τα ΝΕΑonline

Keywords
Τυχαία Θέματα