Και ο πιο δημοφιλής της κυβέρνησης στα social media είναι….

Χαμηλές, αν και αισθητά βελτιωμένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, παραμένουν οι «επιδόσεις» υπουργών και υφυπουργών όσον αφορά στην παρουσία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη μέτρηση μόλις 25 από τους 42 υπουργούς και υφυπουργούς διαθέτουν λογαριασμούς και κατά συνέπεια δίαυλο επικοινωνίας με τους εκατομμύρια Έλληνες χρήστες του Facebook και του Twitter.

Μόλις τρεις υπουργοί,

διαθέτουν στο Facebook σελίδα στην οποία να συγκεντρώνουν περισσότερα από 10.000 Likes, ενώ μόλις πέντε υπουργοί διαθέτουν λογαριασμούς στο Twitter με περισσότερους από 10.000 Followers, σύμφωνα με τις μετρήσεις της ιστοσελίδας reforme.gr, η οποία χαρτογραφεί το χώρο του ελληνικού διαδικτύου παρουσιάζοντας μετρήσεις, στατιστικά στοιχεία και συγκρίσεις.

Στην ίδια έρευνα διαπιστώνεται ακόμη πλήθος ανενεργών λογαριασμών πολιτικών στα Social Media, οι οποίοι δημιουργούνται προεκλογικά και εγκαταλείπονται αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η εκστρατεία τους.

Σχετικά με τους ενεργούς λογαριασμούς των μελών της κυβέρνησης παρατηρείται μεγάλη διαφοροποίηση σχετικά με το πλήθος και τη συχνότητα των αναρτήσεων. Παράλληλα ορισμένοι υπουργοί και υφυπουργοί ορίζουν συνεργάτες τους για τη διαχείριση των λογαριασμών τους, ενώ άλλοι επιλέγουν να δώσουν στα προφίλ τους πιο προσωπικό τόνο, συμμετέχοντας σε συζητήσεις με τους χρήστες του Facebook και του Twitter και απαντώντας σε σχόλια, τα οποία πολλές φορές είναι αιχμηρά.

Οι πιο δημοφιλείς του Twitter

Στο σύνολο των 42 μελών της κυβέρνησης, λογαριασμό στο Twitter έχουν οι 25. Εκτός των πρώτων της λίστας οι περισσότεροι συγκεντρώνουν σχετικά μικρό αριθμό followers γεγονός που έχει να κάνει αρχικά με το χρονικό διάστημα που βρίσκονται στο δίκτυο αλλά περισσότερο με τον τρόπο που χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς τους και αναλύεται στο σχετικό report.

Πρώτος στην κατάταξη είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος που διαθέτει έναν λογαριασμό με 32.400 followers και στη δεύτερη θέση ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 22.100 followers. Στην τρίτη θέση της κατάταξης είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης με 13.900 followers και πολύ κοντά στην τέταρτη θέση ο Ανδρέας Λοβέρδος με 13.700. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο Νίκος Δένδιας με 11.600 followers. Στην έκτη θέση ο Νότης Μηταράκης, στην έβδομη ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και στην όγδοη ο Μάκης Βορίδης. Στην ένατη θέση βρίσκεται ο Χρήστος Σταϊκούρας ενώ τη δεκάδα συμπληρώνει δέκατη η Φώφη Γεννηματά.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της κυβέρνησης Αντώνης Σαμαράς δεν συγκαταλέγεται στη μέτρηση γιατί πλέον χρησιμοποιεί το account @PrimeministerGR που είναι κοινό και το λειτουργεί ο εκάστοτε πρωθυπουργός της χώρας.

Οι πιο δημοφιλείς στο Facebook

Μακριά από το διαρκώς διευρυνόμενο κοινό του Facebook στέκεται το 40% των μελών της νέας κυβέρνησης παρά το γεγονός ότι η διείσδυση του κοινωνικού δικτύου στη χώρα μας είναι εξαιρετικά μεγάλη. Μόνο οι 25 από τους 42 υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης επιλέγουν το Facebook ως κανάλι επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους δημοσιεύοντας σε αυτό τα νέα και τις δραστηριότητές τους. Από τα συνολικά 42 μέλη της κυβέρνησης τα 15 διαθέτουν σελίδα και δέκα προωθούν τους προσωπικούς τους λογαριασμούς μέσω την ιστοσελίδων τους. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην προσωπική του σελίδα συγκεντρώνει 33.176 Likes.

Δημοφιλέστερη υπουργός μεταξύ των χρηστών του Facebook αναδεικνύεται η Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία συγκεντρώνει στη σελίδα της 27.800 Likes. Με μεγάλη διαφορά έρχεται στη δεύτερη θέση ο Βασίλης Κικίλιας με 14.800 Likes και στην τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 9.878. Τέταρτος δημοφιλέστερος στο Facebook είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με 8.609 Likes και πέμπτος ο Νίκος Δένδιας με 7.336. Στην έκτη θέση βρίσκεται ο Νότης Μηταράκης, στην έβδομη η Άντζελα Γκερέκου, στην όγδοη ο Ανδρέας Λοβέρδος, στην ένατη θέση ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και στη δέκατη η Εύη Χριστοφιλοπούλου. Ακολουθούν οι Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Γιάννης Βρούτσης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Μάκης Βορίδης και Γιώργος Ορφανός.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα