Η Θάτσερ είχε καθαρίσει τα παπούτσια σωματοφύλακα της και συμμάζευε τα δωμάτια τους

Έμεινε γνωστή ως «σιδηρά κυρία» και ως αυτή που έκοψε το δωρεάν γάλα για τους μαθητές στα σχολεία, αλλά τώρα μια νέα «μητρική» πλευρά της αποκαλύπτεται από τον πρώην σωματοφύλακα της Μπάρι Στρέβενς.

Μιλώντας στην Sun, ο επί 20 χρόνια φρουρός της Θάτσερ διηγείται διάφορα ανέκδοτα περιστατικά που προκαλούν συζητήσεις στα βρετανικά μίντια. Όπως για παράδειγμα ότι μια φορά η πανίσχυρη

πρωθυπουργός της Βρετανίας είχε ευγενικά καθαρίσει βρωμιές σκύλου που είχε φέρει μέσα στο διαμέρισμα ένας αστυνομικός με τα παπούτσια του.

Περιγράφει επίσης πώς η Θάτσερ διακόσμησε το σπίτι που έμενε για τα Χριστούγεννα, συμμαζεύοντας την ακαταστασία που είχαν αφήσει πίσω τους οι αστυνομικοί που έμεναν εκεί πριν από τον ίδιο και κρεμώντας γιρλάντες και αφήνοντας δώρα για να του φτιάξει τη διάθεση.

Λέγοντας ότι του άφησε ένα κουτί με μπισκότα, ένα θερμός με ζεστό καφέ κι ένα μπουκαλάκι-μινιατούρα ουίσκι, προσθέτει: «Πάνω από το τζάκι ήταν μια χριστουγεννιάτικη κάρτα με ένα μήνυμα μέσα που με ευχαριστούσε για “όλα αυτά που κάνεις”». Η χειρονομία, συνεχίζει, τον άγγιξε βαθύτατα και τον έκανε να νιώσει καλύτερα καθώς βρισκόταν μακριά από τη γυναίκα και τα παιδιά του εκείνη την περίοδο των γιορτών.

«Ήταν εκείνη η στιγμή που ήξερα ότι θα έμπαινα χωρίς δισταγμό μπροστά από μια σφαίρα με στόχο τη Μάργκαρετ Θάτσερ», σημειώνει.

Ο Στρέβενς, που ξεκίνησε να δουλεύει για τη Θάτσερ τον Απρίλιο του 1978, περιέγραψε επίσης πώς ένας συνάδελφος του μια φορά φοβόταν ότι θα είχε μπλεξίματα αφού κατά λάθος είχε πατήσει περιττώματα σκύλου έξω και μετά είχε περπατήσει πάνω σε ένα λευκό χαλί. Αντίθετα, υποστηρίζει, η πρωθυπουργός των καθησύχασε λέγοντας «Μην σε απασχολεί, είμαστε στην ύπαιθρο τώρα», πριν «πέσει στα γόνατα» για να τρίψει τα παπούτσια του και το χαλί με νερό και σαπούνι. «Με συνεπήρε το πόσο μητρική ήταν και την γνήσια φροντίδα της», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα