Η πρώτη φωτογραφία στον Σκορπιό της νέας ιδιοκτήτριάς του Αικατερίνα Ριμπολόβλεβα

Μια φωτογραφία που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα εμφανίζει για πρώτη φορά την Αικατερίνα Ριμπολόβλεβα, κόρη του νέου ιδιοκτήτη του Σκορπιού ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπαλόβλεφ, με φόντο τα γαλάζια νερά του Ιονίου.

Ο Ντμίτρι Ριμπαλόβλεφ βρίσκεται στον Σκορπιό από τη Δευτέρα μαζί με τη θυγατέρα του και τη συνοδεία του. Στη φωτογραφία η Ριμπαλόβλεβα περιστοιχίζεται από τον δήμαρχο Λευκάδας Κώστα Αραβανή και τον αντιδήμαρχο Γιάννη Καρτάλο.

Εκπρόσωποι του ρώσου επιχειρηματία βρίσκονταν στην περιοχή από την περασμένη Παρασκευή και τη Δευτέρα

ο ίδιος μαζί με την κόρη του Αικατερίνα υποδέχτηκαν μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο νησί. Η συνάντηση δεν κράτησε πάνω από μισή ώρα και σύμφωνα με τον Κώστα Αραβανή, ο Ριμπολόβλεφ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη φυσική ομορφιά του Σκορπιού και των άλλων νησίδων της περιοχής.

Η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του νησιού επετεύχθη με μεταβίβαση των μετοχών εταιρειών της οποίας περιουσιακό στοιχείο ήταν ο Σκορπιός.

Το θέμα της μεταβίβασης πάντως έχει παραπεμφθεί στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους από το υπουργείο Οικονομικών. Η ηγεσία του υπουργείου ζητεί να διερευνηθεί κατά πόσο υφίσταται ζήτημα προστασίας δημόσιου συμφέροντος. Ο υπουργός Οικονομικών διαβίβασε το έγγραφο στη Βουλή έπειτα από σχετική ερώτηση του βουλευτή της Νεάς Δημοκρατίας Γιάννη Μιχελάκη. Ο βουλευτής επικαλείται τη διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση λέγοντας ότι επιθυμία του ήταν να παραμείνει το νησί στους κληρονόμους του, εφόσον εκείνοι ήταν σε θέση να καλύψουν τα έξοδα συντήρησής του.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα