Η πρώτη αίσθηση του Rising Star

Ως εικόνα και παραγωγή, του Risinig Star είναι πιο εντυπωσιακή και θελκτική από το Voice και σίγουρα ρόλο παίζει και ο εντυπωσιακός «τοίχος», αλλά και το know how του ΑΝΤ1 σε αυτά τα σόου σε σχέση με τον Σκάι. Από τη στιγμή που η κριτική επιτροπή του Voice «λύθηκε» εμφανίζεται πιο ενδιαφέρουσα από εκείνη του Rising, αλλά για να είμαστε δίκαιοι είναι και το

format τέτοιο που επιτρέπει στην κριτική επιτροπή του Voice να κάνει περισσότερα πράγματα αφού πρέπει οι κριτές να διεκδικήσουν παίκτες και γενικά να δώσουν τη δική τους «παράσταση» κάθε φορά σε σχέση με τους κριτές του Rising που απλά πρέπει να ψηφίζουν ναι ή όχι και μάλιστα χωρίς η ψήφος τους να παίζει τον κυρίαρχο ρόλο στο αποτέλεσμα. Οσον αφορά το format του Rising είναι σίγουρα ό,τι πιο update στη σημερινή εποχή, αλλά έχουμε την αίσθηση ότι στοχεύει σχεδόν αποκλειστικά σε πολύ νεανικά ηλικιακά γκρουπ τόσο με το format της ψηφοφορίας αλλά και το υπόλοιπο κόνσεπτ όπως π.χ με την επιλογή της Καλομοίρας στα παρασκήνια αλλά και τη χρήση των social media . Τα στατιστικά στοιχεία τις προσεχείς εβδομάδες θα αποκαλύψουν την εικόνα της συμμετοχής του κοινού αλλά είναι σαφές ότι σε πρώτη φάση όσον αφορά την ψηφοφορία νομίζουμε ότι όσο ανεβαίνουμε τις ηλικίες από τα 35 έτη και μετά (δηλ. σε ηλικίες 40+ 50+) όλο και λιγότεροι θα μπαίνουν στη διαδικασία του app.

Μένει να αποδειχθεί αν η αδυναμία ή απροθυμία κάποιων να μπουν στη διαδικασία του app για να συμμετέχουν θα τους αποτρέψει και από την παρακολούθηση του σόου. Από την άλλη πλευρά σε σχέση με τα άλλα talent shows το Rising έχει τη διαφορά ότι μπορεί το κοινό να μένει καθηλωμένο στις οθόνες, δηλαδή να παρακολουθεί τις ερμηνείες ακόμη και αν κάποιος δεν τραγουδάει καλά αφού η ταυτόχρονη live ψηφοφορία είναι τηλεοπτικά ενδιαφέρουσα, ενώ ας πούμε στο X-Factor μπορεί κάποιος να αλλάξει κανάλι κάποια στιγμή για να δει κάτι άλλο και να επιστρέψει αργότερα στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που γίνεται στο τέλος της εκπομπής. Βοηθά επίσης το Rising ότι προβάλλεται Κυριακή βράδυ όπου τα υπόλοιπα κανάλια παίζουν κατά βάση πολυπαιγμένες ελληνικές και ξένες ταινίες και ουσιαστικό αντίπαλο έχει μόνο τις αθλητικές εκπομπές οι οποίες μάλιστα γύρω στις 11 έχουν πρακτικά ολοκληρώσει το βασικό τους περιεχόμενο οπότε μετά από εκείνη την ώρα το Rising πρακτικά θα… παίζει μπάλα μόνο του.

Το ότι το σόου απευθύνεται σε πολύ νεανικά κοινά αποδείχτηκε και στην επιλογή από τους κριτές κατά βάση νεαρών παιδιών (ακόμη και εφήβων) που τραγούδησαν σχεδόν αποκλειστικά ξένες εμπορικές επιτυχίες του σήμερα. Φάνηκε επίσης και από την ψηφοφορία ότι μάλλον σε σχέση με τα άλλα σόου δεν θα ευδοκιμήσουν παίκτες που θα τραγουδούν βαρύ λαικό ρεπερτόριο, πιθανώς να μην προχωρήσουν ούτε καν όσοι επιλέξουν να τραγουδήσουν κομμάτια της λεγόμενης λαικο-ποπ σκηνής. Αρχή είναι όμως ακόμη θα δείξει…
Να σημειώσουμε επίσης ότι αν και πρώτο επεισόδιο ακούσαμε και είδαμε πιο ενδιαφέρουσες φωνές και περσόνες από ό,τι στο Voice που ολοκληρώνεται η πρώτη του φάση.

The post Η πρώτη αίσθηση του Rising Star appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Αναζητήσεις
rising star
Τυχαία Θέματα