Η Ολυμπιακή Δάδα για τους Αγώνες του Λονδίνου κέρδισε το φετινό βραβείο καλύτερου Design (εικόνες)

Το Virgin Galactic’s New Mexico Spaceport, το εικονικό supermarket της Tesco μέχρι και το νυφικό φόρεμα της δούκισσας του Cambridge συγκαταλέγονταν στη μακρά λίστα των υποψηφιοτήτων για τα φετινά βραβεία Design που απονέμει το Design

Museum του Λονδίνου.

Όμως το βραβείο καλύτερο Design για το 2012, έλαβε η Ολυμπιακή Δάδα για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η δάδα από αλουμινίο δημιουργήθηκε από το βρετανικό στούντιο σχεδίου του Barber Osgerby και ξεχωρίζει για τις 8.000 τρύπες της, που συμβολίζουν τους λαμπαδηδρόμους.

Εκτός αυτού του βραβείου, υπάρχουν κι άλλες 7 κατηγορίες, των οποίων οι νικητές ανακοινώθηκαν σε τελετή που διοργανώθηκε προχθές το απόγευμα στο Velodrome του Λονδίνου -σχεδιασμένο από το γραφείο Hopkins Architects- το οποίο και απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία της Αρχιτεκτονικής.

Το εν λόγω αρχιτεκτόνημα, ανταγωνίζονταν εξίσου ισχυρές συμμετοχές όπως το Spaceport στο New Mexico -των Foster + Partners- όπου στεγάζεται ο στόλος της Vergin Galactic.

Το βραβείο για τα ψηφιακά μέσα (The digital award) δόθηκε στο προϊόν Kinect της Microsoft σε μια κατηγορία όπου ανταγωνίζονταν την τέταρτη έκδοση της ιστοσελίδας  του BBC (Homepage) καθώς και το ψηφιακό supermarket Homeplus Tesco Virtual Store.

Το βραβείο για την οπτική επικοινωνία (The Graphic Award) δόθηκε στην εταιρία Nokia για το σχεδιασμό της γραμματοσειράς (οικογένειας) «Pure». Ο Issey Miyake νίκησε στην κατηγορία Μόδας, ενώ η καρέκλα 1.3 chair του Kihyun Kim στην κατηγορία Σχεδιασμός Επίπλου.

Οι κριτές, μεταξύ των οποίων ο ιδιοκτήτης των εφημερίδων Independent και Evening Standard, Εβγένι Λεμπέντεφ και η σχεδιάστρια Hella Jongerius, παρέδωσαν το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Transport Design στη συμμετοχή για τον ανασχεδιασμό του εσωτερικού ενός ασθενοφόρου από την Helen Hamlyn του τμήματος Centre for Design and Vehicle Design Department του Royal College of Art. Η συμμετοχή της συναγωνίζονταν ενάντια στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Mia και T27 στο αεροσκάφος Boeing 787 Dreamliner καθώς και σε άλλα οχήματα.

Μερικές από τις συμμετοχές που έφτασαν στο επίπεδο των finalist, θα εκτίθενται στο Design Museum ως τις 4 Ιουλίου.
Πηγή: wired.co.uk, dpsdbeyond.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα