Ή οι γλάροι την είδαν σκηνοθέτες ή κάποιοι φτιάχνουν πολύ επιτυχημένα viral διαφημιστικά (βίντεο)

Ένα βίντεο που δείχνει έναν γλάρο να κλέβει την κάμερα μάρκας GoPro μιας γυναίκας, να τραβάει το ηλιοβασίλεμα του Σαν Φρανσίσκο και να την αφήνει πάλι κάτω λίγο αργότερα, έγινε ένα από τα πιο viral βίντεο πριν μερικές ημέρες, καταγράφοντας πολύ γρήγορα περισσότερες από 2 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Υποτίθεται ότι πρόκειται για ένα από τα τυχαία περιστατικά που μαγνητοσκοπεί ένας τουρίστας και απλά συνέβη να διαδοθεί παντού στο διαδίκτυο. Ταυτόχρονα, η GoPro – που ειδικεύεται στην κατασκευή μικρών και ευέλικτων καμερών –

το ανάρτησε και στο δικό της YouTube κανάλι.

Μια απίστευτη σύμπτωση είναι ότι πρόκειται για το δεύτερο viral βίντεο που μαγνητοσκοπεί γλάρος αφού έχει κλέψει μια ίδιας μάρκας κάμερα (δείτε το τελευταίο βίντεο κάτω, που έχει περισσότερες από 3,2 εκατομμύρια προβολές στο YouTube). Τελείως τυχαία επίσης και τα δύο βίντεο έχουν αναρτηθεί από στελέχη του μάρκετινγκ.

Τώρα δικαίως μπορείτε να αναρωτηθείτε ποιες είναι οι πιθανότητες να έχει συμβεί πραγματικά κάτι τέτοιο: Οι γλάροι να κλέβουν μόνο GoPro κάμερες και να τις αφήνουν λίγο μακρύτερα, ώστε να μπορεί να τις ξαναβρεί ο ιδιοκτήτης τους. Και αυτοί να ανεβάζουν το βιντεάκι στο YouTube αναφέροντας ειδικά τη μάρκα της κάμερας…

Ακόμα κι αν η εταιρεία που φτιάχνει τις κάμερες δεν το έχει παραδεχθεί, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι πρόκειται για ένα πολύ έξυπνο και καλοστημένο παράδειγμα της νέας τάσης του μάρκετινγκ που δεν είναι άλλη από τη στοχευμένη διαφήμιση που κάνουν τελικά οι ίδιοι οι χρήστες του διαδικτύου όταν τους αρέσει κάτι και το μοιράζονται στο φίλους τους.

Δείτε τα δύο βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα