Η κλήρωση για τη σύσταση του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ από φορείς και πολίτες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

«Αρχίζει ένας γόνιμος διάλογος με την κοινωνία» επισήμανε η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ3 Θεοφανώ Παπαζήση κατά την έναρξη της δημόσιας κλήρωσης, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016 στα γραφεία της Διοίκησης της ΕΡΤ3, παρουσία της συμβολαιογράφου Γεωργίας Χρουσαλά, για τη σύσταση του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ από πολίτες και φορείς

της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Τα ΣΚΕ αποτελούν μία καινοτομική πρωτοβουλία που προβλέπεται από το νόμο 4324/15 για τη νέα ΕΡΤ, είναι ανεξάρτητα όργανα με συμβουλευτικό χαρακτήρα και έχουν στόχο τη βελτίωση της ΕΡΤ υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Την ευθύνη για το ΣΚΕ Κ. Μακεδονίας έχει το Τμήμα Επικοινωνίας της ΕΡΤ3.

Από τους 365 πολίτες που δήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν κληρώθηκαν 30 άτομα και 30 + 10 αναπληρωματικοί, σε περίπτωση κωλύματος των προηγούμενων. Από φορείς θα συμμετέχουν η Περιφέρεια και Δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας, τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, το Κ.Θ.Β.Ε η ΕΣΗΕΜ-Θ, η ΔΕΘ-HELEXPO, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, η Κίνηση των 5 Μουσείων, πολιτιστικοί, κοινωνικοί και ιατρο-κοινωνικοί φορείς και οργανισμοί για την παιδική προστασία, ερασιτεχνικοί αθλητικοί φορείς, η κοινότητα LGBD, διεθνείς οργανισμοί, επιμελητήρια, συνδικαλιστικές οργανώσεις και ο Σύλλογος Φίλων ΕΡΤ3.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα συνεδριάσουν τα εξήντα μέλη του νεοσυσταθέντος Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να εκλέξουν το προεδρείο του ΣΚΕ και να συγκροτηθούν οι Επιτροπές.

The post Η κλήρωση για τη σύσταση του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ από φορείς και πολίτες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα