Η γερμανική βουλή ενέκρινε την παράταση του ελληνικού προγράμματος

Εγκρίθηκε από το γερμανικό κοινοβούλιο η δίμηνη τεχνική παράταση του ελληνικού προγράμματος, μέχρι δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2015.

Η προοπτική της Ελλάδας είναι καλύτερη από ό,τι πριν από δύο χρόνια, αν και μένουν ακόμη πολλά να γίνουν, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, μιλώντας νωρίτερα στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, στην καθιερωμένη ομιλία της πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

«Μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι στις χώρες

οι οποίες εχουν αντιμετωπίσει ιδιαίτερα την κρίση, η ανταγωνιστικότητα ανεβαίνει, ελλείμματα προϋπολογισμών συρρικνώνονται και η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία -τρεις από τις πέντε χώρες- έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τα προγράμματά τους. Και παρότι μένουν ακόμη πολλά να γίνουν, είναι και στην Ελλάδα οι προοπτικές σημαντικά καλύτερες σήμερα από ό,τι πριν από δύο χρόνια. Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς την αποφασιστική δράση της κάθε χώρας και χωρίς αποφασιστική, κοινή και αλληλέγγυα δράση σε ευρωπαϊκό επίπεδο» δήλωσε η κ. Μέρκελ.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σημείωσε πως «η Ελλάδα έχει ακόμα πολύ δύσκολο δρόμο μπροστά της. Είναι σε καλύτερη κατάσταση απ” ό,τι ορισμένοι θεωρούσαν, βρίσκεται σε καλό δρόμο, αλλά πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και να εντείνει τους ρυθμούς (…) Θα μπορέσει να σημειώσει ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο εάν συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις» οι οποίες έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς για τον ελληνικό λαό, όπως επεσήμανε.

«Οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας έχουν κάνει πιο ανταγωνιστική την χώρα. Φέτος, η Ελλάδα θα έχει δημοσιονομικό έλλειμμα εντός των ευρωπαϊκών κανόνων. Το 2012 η Ελλάδα είδε το ΑΕΠ της να μειώνεται κατά 7%. Φέτος αναμένεται αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,6% και την επόμενη χρονιά προβλέπεται μεγαλύτερη ανάπτυξη. Η χώρα σημείωσε μεγαλύτερη ανάπτυξη τα τελευταία τρία τρίμηνα, σε σχέση με τον μέσο όρο της ευρωζώνης».

Όπως τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, η «προληπτική γραμμή στήριξης είναι το ορθό εργαλείο για την Ελλάδα. Η έγκριση της παράτασης του προγράμματος είναι ένα σημαντικό σήμα για την Ελλάδα σε μια κρίσιμη στιγμή».
Πηγή ethnos.gr

The post Η γερμανική βουλή ενέκρινε την παράταση του ελληνικού προγράμματος appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα