Η Εποχή των Εικόνων

Ιόνιο Πανεπιστήμιο – Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας και η Μαριάννα Στραπατσάκη

Η «Εποχή των Εικόνων» ταξίδεψε στην Κέρκυρα και παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου τιμώντας την ιδρύτρια του τμήματος και εικαστικό της βίντεο τέχνης Μαριάννα Στραπατσάκη. Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου συναντά την δημιουργό και μιλούν για το σύνολο του έργου της που την καταξίωσε τόσο στο εξωτερικό όσο και στην θέση της ιδρύτριας καθηγήτριας στο τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας στο Πανεπιστήμιο,

το πρώτο που ασχολείται αποκλειστικά με τα νέα μέσα στον ήχο και την εικόνα, ενώ απευθύνεται και σε μεταπτυχιακούς σπουδαστές που επιθυμούν να εξελιχθούν στην τέχνη του βίντεο.

Η εκπομπή επισκέπτεται το Παλιό Ψυχιατρείο Κέρκυρας που σήμερα φιλοξενεί τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου και καταγράφει μαρτυρίες σπουδαστών για την σχέση τους με την βιντεοτέχνη και τα νέα μέσα, την Ιόνιο Ακαδημία όπου συναντά την πρύτανη του Πανεπιστημίου Αναστασία Σαλή-Παπασαλή, ενώ θα προβληθούν έργα των σπουδαστών και το σύνολο της δουλειάς της Μαριάννας Στραπατσάκη, με αφορμή την έκθεση μέρους της Τριλογίας της στην Ιόνιο Βουλή. Τέλος, η εκπομπή επισκέπτεται το βιβλιοπωλείο «Πλους», μοναδικό στέκι των φοιτητών και χώρο πολιτισμού στην πόλη της Κέρκυρας.

Ημέρα προβολής: Πέμπτη 26/3/2015, στις 20.00 ΝΕΡΙΤ

The post Η Εποχή των Εικόνων appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα