Η Ελλάδα ψηφίζει επώδυνα μέτρα

…αλλά οι δανειστές ακόμη διαφωνούν

Στην υπερψήφιση των μέτρων λιτότητας από το ελληνικό Κοινοβούλιο προκειμένου να «ξεκλειδώσει» η οικονομική βοήθεια προς τη χώρα μας αναφέρεται σε εκτενή δημοσιεύματά του ο διεθνής τύπος, υπογραμμίζοντας πάντως και τις διαφωνίες μεταξύ των δανειστών που κάνοντας λόγο για «αδιέξοδο».

«Στο ακανθώδες ζήτημα του χρέους επιστρέψει τη Δευτέρα η ελληνική κυβέρνησης, μια νύχτα μετά την έγκριση από τη Βουλή του νέου φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος», σύμφωνα με την Guardian,

η οποία επισημαίνει πως «εν μέσω βίας στους δρόμους και μιας τριήμερης γενικής απεργίας που έβαλε τη χώρα σε αναμονή, η κυβέρνηση πέρασε στη Βουλή τη νομοθεσία με τη στήριξη των 153 βουλευτών της».

«Τα αμφιλεγόμενα μέτρα, αξίας 5,4 δισεκ. δολαρίων αποτελούν τις πιο σκληρές μεταρρυθμίσεις που αναγκάστηκε να θεσπίσει η κυβέρνηση από τότε που ξεκίνησε η κρίση χρέους», υπογραμμίζει η βρετανική εφημερίδα.

Στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, κατά την οποία υπερασπίστηκε τις «αμφιλεγόμενες μεταρρυθμίσεις» που τελικά ενέκρινε η Βουλή, εστιάζει το BBC. Όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο, τα νέα μέτρα ήταν απαραίτητα για να «ξεκλειδώσει» η περαιτέρω οικονομική βοήθεια, είναι όμως εξαιρετικά μη δημοφιλή στα συνδικάτα και τους πολέμιους της λιτότητας.
«Η Ελλάδα περνάει μέτρα λιτότητας καθώς οι πιστωτές παραμένουν σε αδιέξοδο για τους όρους διάσωσης» είναι ο τίτλος της Wall Street Journal. Η αμερικανική εφημερίδα χαρακτηρίζει κίνηση «εντυπωσιασμού» προς τους πιστωτές της χώρας προκειμένου εκείνοι να ξεκλειδώσουν περισσότερα κεφάλαια.

Ωστόσο, επισημαίνει η WSJ, οι πιο επιδραστικοί πιστωτές της Ελλάδας, η Γερμανία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παραμένουν σε αδιέξοδο αναφορικά με τους όρους διάσωσης με το ΔΝΤ να υποστηρίζει ότι είναι έντονα προβληματικοί και τη Γερμανία να επιμένει ότι δεν μπορούν να αλλάξουν.

«Η Ελλάδα επιστρέφει στο προσκήνιο την Δευτέρα, οπότε οι συζητήσεις των διεθνών πιστωτών της αναφορικά με την οικονομική βοήθεια θα σηματοδοτήσουν αν η χώρα θα βρεθεί μπροστά σε μια νέα περίοδο πολιτικής αστάθειας ή αν θα κερδίσει κάποιες οικονομικές ανάσες μετά από έξι τρικυμιώδη χρόνια», σχολιάζει το Bloomberg, προσθέτοντας ότι η ανάγκη για προληπτικά μέτρα πηγάζει από την διαφωνία του ΔΝΤ με τους Ευρωπαίους πιστωτές, αναφορικά με την επάρκεια των ήδη ληφθέντων μέτρων.
Πηγή ethnos.gr

The post Η Ελλάδα ψηφίζει επώδυνα μέτρα appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα